MSZP: Demagóg és szakszerűtlen a kormány kérdéssora

InfoRádió / MTI
2011. május 4. 13:50
Demagógnak és szakszerűtlennek tartja a kormánynak a szociális konzultációra összeállított kérdéssorát az MSZP. Az ellenzéki párt közölte: alternatív kérdéseket állított össze.

Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja elmondta: a kormánynak szerintük inkább arról kellene megkérdeznie az embereket, hogy egyetértenek-e a táppénz csökkentésével, a munkanélküli ellátás időtartamának mérséklésével, a munkavállalói végkielégítések megadóztatásával vagy a sztrájkjog korlátozásával.

A Jobbik ügyes kommunikációs anyagnak nevezte a szociális konzultáció tíz kérdését, amelyek közé az ellenzéki párt szerint a megszorításokat legalizáló pontokat is beépített a kormány. Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Szociális bizottságának elnöke közölte: jó lenne, ha a visszaérkezett kérdőívekbe más pártok és szervezetek is betekinthetnének, mert csak így lehetne tudni, hogy a valós adatokat közlik a társadalommal.

Orbán Viktor kormányfő vasárnap jelentette be, hogy szociális konzultációt indít; a tíz kérdést tartalmazó ívet mindenki megkapja, aki betöltötte a 16. életévét.