Lázár: Gyurcsánynak pihenőt kellene tartania

Infostart
2011. május 4. 16:46
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök csupán a figyelem elterelése miatt tett fel kérdéseket Orbán Viktor kormányfőnek az Audi-beruházásról - mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.

A Fidesz frakcióvezetője figyelemelterelésnek tartja Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök Orbán Vikor kormányfőhöz intézett kérdéseit. Lázár János szerint az Audi-beruházással kapcsolatos összes döntés bírta és bírja a parlamenti frakció támogatását.

Utasította a kormány a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőt? - ezzel a címmel fordult Gyurcsány Ferenc írásbeli választ igénylő kérdésekkel a miniszterelnökhöz a győri Audi-beruházás kapcsán. A volt kormányfő ugyanis azt szeretné megtudni, hogy milyen folyamat végén jutott el a kormány a beruházás támogatásáig. A szocialista politikus a nol.hu tavaly december 31-én közölt, Tátrai Mikóssal, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő korábbi igazgatójával készített interjújára hivatkozik, amelyben a vagyonkezelő egykori igazgatója elmondta, hogy míg a sukorói esetben a miniszterelnök szóban kérte fel a vagyonkezelőt a csere lebonyolítására, addig idén nyáron a jelenlegi kormány már írásos utasítást adott a vagyonkezelőnek, hogy az Audi által kiszemelt földeket adja a német cég tulajdonába.

Lázár János a Fidesz frakció elmúlt évét értékelő sajtótájékoztatóján azonban úgy vélte, hogy Gyurcsány Ferenc logikája nehezen követhető. Mint mondta: a volt miniszterelnök kérdéseit és megszólalásait az utóbbi hetekben egyre nehezebben tudja követni. "Az a benyomásom, mintha elfáradt volna a volt miniszterelnök úr és egy kis pihenőt vagy egy kis megállást kellene tartania, de ezt nyilván ő és a családja dönti el, én ebben nem szeretnék állást foglalni" - fejtette ki.

A sukorói kaszinóberuházással összefüggésben a legfőbb ügyész nemrég kérte Gyurcsány Ferenc mentelmi jogának felfüggesztését, mivel a szocialista képviselőt az ügyészség hivatali visszaélés gyanújával hallgatná ki. Gyurcsány Ferenc szakmailag megalapozatlannak, politikailag pedig elfogultnak minősítette az ügyészség gyanúját, ám a vizsgálat érdekében mentelmi jogának felfüggesztését kérte. Az Országgyűlés mentelmi bizottsága május 17-én dönt a volt kormányfő ügyében.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást