Gyurcsány: Kard ki kard, küzdjünk meg!

Infostart
2011. május 2. 13:16
Politikai eljárásnak tartja meggyanúsítását Gyurcsány Ferenc.

Kard ki kard, küzdjünk meg! - üzeni vádlóinak Gyurcsány Ferenc. A sukorói telekügyben hatalommal való visszaéléssel meggyanúsított volt miniszterelnök szerint a radikális jobboldal követelésére megalapozatlan, tisztességtelen és aljas politikai eljárás indult ellene.

Az ügyészeket Orbán Viktor kormányfő meghosszabbított karjának nevezte az MSZP politikusa. Leszögezte, hogy miniszterelnökként esküjének megfelelően - mint ahogy kormánya minden tagja - a hazája érdekét szolgálta és betartotta a jogszabályokat.

Gyurcsány Ferenc kiemelte: ebben a képtelen, abszurd, érdemi bizonyíték nélküli ügyben is készen áll a küzdelemre, nem bújik a mentelmi joga mögé, ragaszkodik a nyilvánossághoz, nincs titkolnivalója, együttműködik az ügyészséggel, magabiztosan és eltökélten néz hazug vádlói szemébe. Hangsúlyozta azonban, hogy nem neki kell bizonyítania az ártatlanságát, hanem a vádlóinak a bűnösségét. Közben pedig Orbán rendszerének kérlelhetetlen ellenzéke lesz és ereje nagy részét a baloldal átalakítására fordítja - tette hozzá a volt miniszterelnök.

Kérdésre válaszolta elmondta: függetlenül attól, hogy ebben a konkrét ügyben az LMP frakcióvezetője, Schiffer András jelentette fel őt, az ellenzéki ökopártot a demokratikus ellenzék fontos szereplőjének tartja, amellyel közösen kell kihívást intézni Orbán rendszere ellen. Utalt rá, hogy szerinte valójában nem Schiffer András áll az ügy mögött, hanem a kormány.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást