Május 1.: piknik a Vérmezőn

InfoRádió / MTI
2011. április 30. 14:55
Az MSZP, a Jobbik és az LMP is a fővárosban tart rendezvényt a munka ünnepe alkalmából vasárnap. A Fidesz és a KDNP nem szervez központi programot.

Az MSZP a Városligetben tartja majálisát, ahol Mesterházy Attila pártelnök mellett négy elődje, Kovács László, Hiller István, Gyurcsány Ferenc és Lendvai Ildikó is felszólal. Beszél majd Tétényi Éva független esztergomi polgármester, aki áprilisban az LMP új alkotmánnyal szembeni demonstrációján is szónokolt, Horváth Csaba, a szocialisták budapesti tanácsának elnöke, Szanyi Tibor elnökségi tag, Szabadkai János, az MSZP munkástagozatának alelnöke és Sass Szabolcs Societas-elnök.

A Jobbik kétnapos rendezvényt szervez a Hajógyári-szigeten. A második napon, vasárnap Volner János frakcióvezető-helyettes és Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő tart előadást. A majálison bemutatják Vona Gábor pártelnök könyvét is.

Az LMP vasárnap a Vérmezőn tart pikniket "Lehet munkám és gyerekem?!" címmel, ahol egyebek mellett kerekasztal-beszélgetést rendeznek a munkáról és az anyaságról.

A Fidesz nem szervez központi programot május 1-jére. Országos rendezvénnyel a KDNP sem készül; a párt Pest megyei szervezete Szigetszentmiklóson, a Kék-tónál tart majálist.