Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Vona Gábor: Kevesen tudnak arról, hogy valójában mi történt Gyöngyöspatán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kormány a kilátásba helyezett Btk-módosítással nem a gondokat akarja megszüntetni, hanem megpróbálja azokat az embereket ellehetetleníteni, akik felhívták ezekre a figyelmet - vélekedett Vona Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Jobbik elnöke szerint nagyon kevesen tudnak arról, hogy valójában mi történt Gyöngyöspatán.

A miniszterelnök bejelentette, hogy ezentúl az erő nyelvén beszél a kormány, és büntetni fogják az egyenruhás bűnözést. A Jobbik elnöke ezt elképesztőnek nevezte. Szerinte bizonyos értelemben visszatérést jelent a gyurcsányi-draskovicsi politikához, amely mindig ahhoz szabta a törvényalkotási irányt, hogy a Jobbik, éppen merre mozog, illetve a nemzeti oldal különböző szervezetei miként akarnak tenni valamit az országért.

Vona Gábor úgy vélekedett, hogy a kormány a kilátásba helyezett Btk-módosítással nem a gondokat akarja megszüntetni, hanem megpróbálja azokat az embereket ellehetetleníteni, akik felhívták ezekre a figyelmet. Mint a rossz hír hozóját, akit el akarnak takarítani a színről. Ettől azért a rossz hír megmarad - jegyezte meg a politikus.

A Jobbik elnöke szerint nagyon kevesen tudnak arról, hogy valójában mi történt Gyöngyöspatán. Mint gyöngyösi születésű, a térségben sokáig élt ember, aki a környéken indult a választásokon, sokat informálódott.

Vona Gábor elmondta: az egész gyöngyöspatai ügy úgy kezdődött, hogy 2005-2006 óta a cigánysor mellett lakók élete egyre elviselhetetlenebbé vált, emiatt számtalan levelet, megkeresést intéztek az önkormányzathoz, politikusokhoz, a rendőrséghez. Sőt, nemrégiben egy sajnálatos öngyilkosság is volt.

Két hónappal ezelőtt két idős hölgy mindezt elpanaszolta a Jobbik elnökének fogadóóráján. Akkor Vona Gábor megkért néhány újságírót, hogy menjenek el oda, és nézzenek körül. Felkerült egy videó az internetre, és onnantól vált az egész országos üggyé.

Akkor lement a polgárőrség Gyöngyöspatára, és olyan helyzet alakult ki, hogy egy szobában ült a polgármester és az elődje, a régi polgárőrség, a cigány vajda, és megállapodtak arról, hogy másnap aláírnak egy együttélési szabályzatot, amelynek részleteiről szóban megegyeztek - emlékezett a Jobbik elnöke.

Ezután örömmel hívott fel a Jobbik helyi elnöke, azzal, hogy úgy tűnik, hála Istennek, béke, nyugalom és rend lesz Gyöngyöspatán, köszönhetően egyebek mellett a polgárőrség kéthetes ott tartózkodásának - folytatta Vona Gábor.

Ezután történt valami furcsa: megjelentek különböző jogvédő szervezetek, és azóta zajlik ez a pokol, amelyet ismerhetnek a rádióhallgatóké s a tévénézők is - fűzte hozzá a Jobbik elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a polgárőrök azóta már elhagyták a települést.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint, a beszélgetés videofelvételét itt nézheti meg!

Hanganyag: Exterde Tibor