Volner: A Belügyminisztérium a saját háza táján sem tud rendet tartani

Infostart
2011. április 28. 17:42
A Belügyminisztérium közvetlen közelében feltörték a Jobbik frakcióvezető-helyettesének gépkocsiját. Erről maga Volner János tájékoztatta az InfoRádiót. A tolvaj elvitte az ellenzéki politikus okostelefonját, benne a rendvédelmi kabinetvezető politikai szempontból is fontos és bizalmas adataival.

Volner János az InfoRádiónak elmondta: bár előre egyeztetett megbeszélésre érkezett a Belügyminisztériumba a gyöngyöspatai események miatt, a portán azonnal kiderült, hogy tárcánál nem fogadták.

Így mindössze mintegy három percig volt távol az elmondása szerint az autójától, amelyet a Belügyminisztérium rendőrök által őrzött épületétől tíz méterre, a Mérleg utcában parkolt le.

Ennyi idő azonban elég volt a tolvajnak, hogy kinyissa az autó elektronikus zárját, a kesztyűtartóból kivegye az okostelefonját, majd visszazárja a járművet.

Volner János szerint a rendőrök semmilyen halaszthatatlan nyomozati cselekményt nem foganatosítottak: nem próbáltak szemtanút keresni, nem végeztek helyszínelést, nem akarták megnézni a környéken elhelyezett térfigyelő kamerák felvételeit sem. Mint mondta, letudták az egészet azzal, hogy úgyis esélytelen megtalálni a tettest.

Hanganyag: Herczeg Zsolt


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást