Négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat az ügyészség a West-Balkán-ügyben - lapszemle

Infostart
2011. április 28. 05:32
Négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat a VI-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri West-Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében. Heti 32 órában határozná meg a pedagógusok iskolában kötelezően eltöltött idejét, ezzel párhuzamosan pedig bevezetné a jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpályamodellt a kormány. A válság nem rántotta le mindenhol az ingatlanárakat

Négy rendezvényszervező-rendező ellen emelt vádat a VI-VII. kerületi ügyészség a Nyugati téri West-Balkán nevű szórakozóhelyen január 15-én három halálos áldozatot követelő tragédia ügyében - értesült a Népszabadság. A rendőrség korábban nyolc személyt hallgatott ki gyanúsítottként, majd a nyomozás végén valamennyiük ellen vádemelést is javasolt, azonban az ügyészség négy gyanúsított esetében vagy azt látta bizonyítottnak, hogy nem vettek részt a tragikus véget ért buli szervezésében, vagy úgy ítélte meg, hogy nem lehet bizonyítani az érintettségüket. Az ügyészség szerint a vádlottak a tevékenységükre vonatkozó jogszabályok és előírások közül lényegében egyet sem tartottak be.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy heti 32 órában határozná meg a pedagógusok iskolában kötelezően eltöltött idejét, ezzel párhuzamosan pedig bevezetné a jelentős béremeléssel járó pedagógus-életpályamodellt a kormány - jelentette ki egy háttérbeszélgetésen Hoffmann Rózsa. Az oktatásért felelős államtitkár elismerte, hogy az új rendszer bevezetése létszámleépítéssel jár, ám szerinte ez a gyermeklétszám-csökkenés miatt elkerülhetetlen.

A válság nem rántotta le mindenhol az ingatlanárakat - közli az Index. Bár országosan 6,9 a fővárosban pedig nominálisan 8 százalékkal csökkentek a lakásárak, az értékvesztés távolról sem volt egységes. Az OTP Jelzálogbank elemzése szerint a válság kezdete óta Budapesten például 16 irányítószám-körzetben nőttek a lakásárak. A legértékállóbb a XI. kerület volt, itt nyolc övezetben volt drágulás, a másik véglet pedig a VI. kerület, a maga közel 30 százalékos áresésével.

Szintén az Indexen olvasható, hogy Eszes Tamás, a Véderő parancsnoka, aki nemrég bejelentette, hogy indul Gyöngyöspatán a megüresedett polgármesteri posztért, nem mond mást, mint a legátlagosabb politikus, de olyan stílusban teszi, ami imponál a falu lakóinak. Rendet, munkát és még több rendet ígér a 47 éves karateoktató, egykori biztonsági őr és egykori légiós. A Jobbik válaszul a cigány-magyar békét kezdte hirdetni.

Nem szeretnének kétszer ugyanazért adót fizetni a biztosítók - reagáltak a társaságok a Napi Gazdaság kérdésére annak kapcsán, hogy Tarlós István főpolgármester új adónem bevezetésével stabilizálná Budapest költségvetését. Ezek között említette a tűzoltási járulékot is.

A hazai biztosítók képviselői szerint a főpolgármester figyelmét elkerülte, hogy egy kormányrendelet már kötelezi a biztosítókat arra, hogy a nevesített kockázatokra beszedett biztosítási díjak 1,5 százalékát tűzvédelmi hozzájárulásként befizessék a költségvetésbe. Ráadásul a "tűzadó" mértéke nem is olyan régen, 2007 januárjában emelkedett 1-ről 1,5 százalékra.

A Világgazdaság arról számol be, hogy májusban indítja el a Hungaroton a Fotexnettel közös fejlesztésű zeneáruházát, amelyben pár száz forinttól kezdődő áron vásárolhatnak dalokat a felhasználók. A Hungaroton Music Store másolásvédelem (DRM) nélküli zenéket árul, így az ott vásárolt darabok felhasználási kötöttségek nélkül játszhatók le. Ezzel egy időben a Hungaroton elindítja nagykereskedelmi kiszolgálórendszerét is, ezen keresztül az online zenekereskedők érhetik el a teljes Hungaroton-katalógus anyagát.

A Portfolio.hu szerint a drága svájci frank ellenére meglepően erős lábakon áll a svájci gazdaság. A belső folyamatok alapján pedig már kamatot kellene emeljen a svájci jegybank - vélekednek legfrissebb elemzésükben a Commerzbank frankfurti közgazdászai, akik júniusra teszik az első svájci kamatemelés időpontját. A magyarországi frankhitelesek számára az egyetlen vigaszt az jelentheti, hogy az elemzők meglátása szerint jelenleg túlértékelt az alpesi deviza és hamarosan érzékelhető gyengülésnek indul.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást