eur:
395.37
usd:
366.43
bux:
65697.33
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Fabinyi: Nem versenyeznek egymással az egyházak

A különböző egyházak nem versenyeznek azon, ki tud több hívet szerezni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fabinyi Tamás. Az evangélikus püspök beszélt arról is, hogy meg kell újítani az istentiszteletek nyelvezetét.

Egyszerre kell megőrizni a múlt értékeit, de úgy, hogy nyitottak legyünk a megújulásra is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fabiny Tamás evangélikus püspök.

Kifejtette: meg kell őrizni a transzcendens faktort, mert ez kiveszőben van. Azt kell hirdetni, hogy az életnek előzménye és folytatása is, ugyanis ez a bibliai tanítás. Megőrzendő az ünnepre való nyitottság, valamint a készség arra, hogy az ember megváltozzon, ami a megtérés lehetőségét jelenti a kereszténységben - hangsúlyozta Fabinyi Tamás.

Az evangélikus püspök kiemelte: meg kell újítani az istentiszteletek nyelvezetét, a prédikációt közérthetővé kell tenni, hogy az az ember szívéhez és agyához kell, hogy szóljon.

Fabiny Tamás beszélt arról is, hogy nyitott ajtót ábrázoló plakátokkal népszerűsítik idén az egyházat. Az idei év témája a reformáció és a szabadság - tette hozzá. Az evangélikus püspök beszélt arról is, hogy a különböző egyházak nem versenyeznek azon, ki tud több hívet szerezni.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×