Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fabinyi: Nem versenyeznek egymással az egyházak

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A különböző egyházak nem versenyeznek azon, ki tud több hívet szerezni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fabinyi Tamás. Az evangélikus püspök beszélt arról is, hogy meg kell újítani az istentiszteletek nyelvezetét.

Egyszerre kell megőrizni a múlt értékeit, de úgy, hogy nyitottak legyünk a megújulásra is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Fabiny Tamás evangélikus püspök.

Kifejtette: meg kell őrizni a transzcendens faktort, mert ez kiveszőben van. Azt kell hirdetni, hogy az életnek előzménye és folytatása is, ugyanis ez a bibliai tanítás. Megőrzendő az ünnepre való nyitottság, valamint a készség arra, hogy az ember megváltozzon, ami a megtérés lehetőségét jelenti a kereszténységben - hangsúlyozta Fabinyi Tamás.

Az evangélikus püspök kiemelte: meg kell újítani az istentiszteletek nyelvezetét, a prédikációt közérthetővé kell tenni, hogy az az ember szívéhez és agyához kell, hogy szóljon.

Fabiny Tamás beszélt arról is, hogy nyitott ajtót ábrázoló plakátokkal népszerűsítik idén az egyházat. Az idei év témája a reformáció és a szabadság - tette hozzá. Az evangélikus püspök beszélt arról is, hogy a különböző egyházak nem versenyeznek azon, ki tud több hívet szerezni.

A teljes interjút meghallgathatja, ha ide kattint.

Hanganyag: Hlavay Richárd