Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Orbán a Facebookon üzent: "Az új alkotmány pajzsként véd"

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi a kormányfő, hogy a köztársasági elnök húsvéthétfőn írhatja alá az új alkotmányt, amely "az újjászületés dokumentuma" lehet. Orbán Viktor erről a Facebookon közzétett húsvéti üzenetében beszél.

A miniszterelnök, a Parlament mellett, a József Attila szobornál felvett videoüzenetében úgy fogalmaz: "egy évvel ezelőtt arra kötöttünk egymással szövetséget, hogy Magyarországból olyan helyet faragunk (...), ahol az örömök száma, az elégedettségre okot adó dolgok száma messze meghaladja a mindennapi élet nehézségeit. Ez a munka megkezdődött, hosszú út áll még előttünk, fontos állomáshoz érkeztünk".

Mint mondta, sorsszerűnek és rendeltetésszerűnek érzi, hogy a köztársasági elnök húsvéthétfőn írhatja alá az elfogadott, új alkotmányt. Éppen azon a napon történhet meg az aláírás, amely egybeesik az egy évvel ezelőtti, kétharmados választási győzelem napjával - tette hozzá.

"Az alkotmány fontos dolog, nagyszerű teljesítmény, hogy sikerült megalkotnunk. Az alkotmány lehet az újjászületés dokumentuma. Az alkotmány az a biztos alap, amelyre felépíthetjük a közös jövőnket, az alkotmány lesz az a dokumentum, amely pajzsként megvédi majd a magyarok közösségét azokkal a bajokkal szemben, amelyekkel szemben védtelennek bizonyultunk az elmúlt nyolc év során" - hangsúlyozta.

"Mindannyiunknak oka van hát az örömre, új alkotmányunk van, itt a húsvét" - mondta Orbán Viktor, aki úgy fogalmaz, a húsvét a feltámadásról szól, arról, hogy az élet végül mégiscsak győz, arról, hogy a jövő a mienk, ha akarjuk, akkor nem elszenvednünk kell, hanem saját magunk képére formálhatjuk.