Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Szakmai kérdésként kezeli az NFÜ a budai fonódó villamosok projektjét

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség a budai fonódó villamoshálózat-fejlesztési projektet szakmai kérdésként kezeli, és nem hoz döntést az érintett két fél, a II. kerületi önkormányzat és a fővárosi önkormányzat közötti vitában - mondta Szalóki Flórián, a Közlekedési Operatív Program főigazgatója.

A budai fonódó villamoshálózat fejlesztési projekt keretében az Európai Unió csaknem hat milliárd forint támogatásával budai villamoshálózatokat kapcsolnának össze.

Szalóki Flórián emlékeztetett: a gondot az jelenti, hogy a II. kerületi önkormányzat nem adja meg tulajdonosi hozzájárulását a projekt kivitelezéséhez a budai rakpart Margit híd alatti részénél az autósforgalom növekedésétől tartva.

A KÖZOP főigazgatója szerint a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség mediátorként már eddig is több javaslatot tett a két félnek a kompromisszum elősegítése érdekében, de a döntést a feleknek kell meghozniuk. Ha az érintettek nem tudnak megállapodni 2011. május 31-ig, akkor a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elállhat a támogatási szerződéstől - mondta Szalóki Flórián.

Tarlós István főpolgármester csütörtökön azt közölte, hogy ha napokon belül nem születik döntés, vagy nem mozdul el a holtpontról a budai fonódó villamoshálózat-projekt ügye, akkor Budapest nem valósítja meg a beruházást.

A II. kerületi önkormányzat csütörtöki közleményében a fővárost tette felelőssé a villamosprojekt Bem rakparti ágának kidolgozatlansága miatt, valamint azért, mert a Moszkva téri ág építését nem kezdte el.

A II. kerület szerint azt z NFÜ egyetértett az aggályaikkal és újabb hatástanulmányok elkészítését rendelte el.