Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Húsvéti forgalom az utakon - torlódás és ellenőrzés várható

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Húsvétkor fokozott ellenőrzést tartanak az ittas járművezetők kiszűrésére a rendőrök. Néhány útvonalon (M1, M0, M5) a külföldi vendégmunkások utazása miatt nagyobb forgalomra, összefüggő kocsisorokra kell számítani. A határforgalomban is torlódás várható - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság.

A közlemény szerint az ünnepek miatt megélénkül az országutak forgalma és lakott területen belül a gyalogosforgalom, emiatt a rendőrök óvatosabb, figyelmesebb vezetésre intik a sofőröket.

Az M0-ás autópálya régi szakaszán épül a harmadik forgalmi sáv, itt terelés mellett folyamatosan dolgoznak, ezért sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7-csomópontot is érinti. A rendőrök felhívják a figyelmet arra, hogy szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat.

Az M19-es autópálya jobb és bal pályatestjén egy szakaszon hídfelújítás miatt sebességkorlátozás és egy hónapig tartó korlátozás van életben, itt lámpás, váltakozó irányú a forgalom.

A határforgalmat tekintve Bács-Kiskun megyében elsősorban a tompai közúti határátkelőhelyen kell várakozásra számítani. Előreláthatólag szombat délutánig várható élénk forgalom a kilépőirányban; egy-, legfeljebb kétórás várakozásra kell számítani. A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn okoznak a belépőforgalomban egy-két órás fennakadást. Várakozás esetén a személyautóval közlekedő magyar és a szerb állampolgároknak a 8 és 18 óra között nyitva tartó bácsalmási határátkelőt ajánlják.

Csongrád megyében a röszkei autópálya-határátkelőhelyen lehet várakozásra számítani, pénteken és szombaton a kilépőirányban 2-3 órás csúszás is kialakulhat. A visszautazó vendégmunkások jövő hétfőn okozhatnak majd torlódást a belépőforgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadással számolnak. A személyforgalomban a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként a 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőhelyet ajánlják.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb kétórás várakozás a teherforgalomban, mindkét irányban.

A Hajdú-Bihar megyei Ártánd határátkelőhelyén csak a teherforgalomban várható 30-60 perces torlódás a kamionstop miatt, mindkét irányban. A személyforgalomban legfeljebb jövő hétfőn és kedden a harmadik országok belépő állampolgárainak ellenőrzésére szolgáló forgalmi sávon alakulhat ki egyórás várakozás.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az ukrán határszakaszon a legnagyobb fennakadás Záhonynál várható. A személyforgalomban a tankolások és a bevásárlások miatt pénteken és szombaton 2-3 órás várakozás alakulhat ki. A teherforgalomban a kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépőirányban 4-5 órás várakozás lehet, ennek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.

Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén a tankolások és a bevásárlások miatt várható várakozás pénteken és szombaton, délelőtt belépőirányban, délután pedig kilépőirányban, egyórás időtartamban. A Barabás és Lónya közúti átkelőnél csak szombaton számolnak - egyórás - várakozással. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerülésére alternatív útvonalként a 7 és 19 óra között nyitva tartó barabási, továbbá a 8 és 18 óra között nyitva tartó lónyai határátkelőt ajánlják.

Az utasok az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján tájékozódhatnak - áll a közleményben.