Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fokozott rendőri jelenlét Szikszón a szerdai kettős gyilkosság miatt

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Megerősítette jelenlétét a rendőrség a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szikszón a hét közepén történt kettős gyilkosság után - közölte Gaskó Bertalan, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője

A rendőr alezredes emlékeztetett arra, hogy szerda este egy idős házaspárt gyilkoltak meg a településen, a rendőrség továbbra is nagy erőkkel keresi a tettest, tetteseket.

Maros Éva, a kisváros önkormányzatának szóvivője az MTI-nek elmondta: pénteken civilek, az önkormányzat és a rendőrség együttműködését kezdeményezte Füzesséri József független polgármester. Az összejövetelen a helyi civil szféra képviselői, politikusok, országgyűlési képviselők vettek részt, akik valamennyien megdöbbenésüknek adtak hangot a brutális kettős gyilkosság miatt, kifejezték együttérzésüket és felajánlották segítségüket. A résztvevők egyperces néma felállással emlékeztek a József Attila utcában meggyilkolt idős házaspárra.

A polgármester szavait tolmácsolva a szóvivő közölte: az önkormányzat, a civil szervezetek nem akarják átvenni a rendőrség feladatait, ugyanakkor elvárják a rendvédelmi szervektől a megoldást, a tettesek kézre kerítését, azok megbüntetését. A város első embere arra kérte a miniszterelnököt, hogy "tegyen meg mindent azért, hogy olyan rendőrsége legyen ennek az országnak, amely képes ellátni maradéktalanul a feladatát".