eur:
393.16
usd:
368.4
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A belügyminiszter lemondását szorgalmazza a Jobbik

Pintér Sándor belügyminiszter lemondását szorgalmazza Egyed Zsolt, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, mert szerinte a megyében a közbiztonság romlik "úgyszólván megszűnt". A politikus pénteken Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján utalt a szerdai szikszói gyilkosságra, melynek során egy idős házaspárt öltek meg. Azt is mondta, hogy a megyében jószerivel minden hónapban történik emberölés.

A Jobbik arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert, ha nem tud rendet teremteni az országban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, fontolja meg lemondását - tette hozzá.

A szikszói gyilkosság kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitány pénteken 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, a szikszói önkormányzat csütörtökön 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki érdemleges információval szolgál, Egyed Zsolt pedig azt közölte: egy magánszemély is 100 ezer forintot ad annak, aki a tettes, tettesek nyomára vezetne.

A Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ebben az évben aljas indokból, főleg idős embereket gyilkoltak meg, anyagi haszonszerzés miatt.

A kormány felelősségéről szólva úgy fogalmazott: cselekedni kell, a Pintér Sándor által beígért "két hét alatti rendteremtésből nem lett semmi", lassan az a kérdés is feltehető, hogy a "belügyminiszter a magyar emberek, vagy a bűnözők pártján áll".

Egyed Zsolt közölte: péntek este egy civil szervezet fáklyás, gyertyás megemlékezést tart a meggyilkolt házaspár házánál. Hangsúlyozta: ezt nem a Jobbik szervezi, civil kezdeményezésről van szó.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×