Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A belügyminiszter lemondását szorgalmazza a Jobbik

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pintér Sándor belügyminiszter lemondását szorgalmazza Egyed Zsolt, a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke, mert szerinte a megyében a közbiztonság romlik "úgyszólván megszűnt". A politikus pénteken Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján utalt a szerdai szikszói gyilkosságra, melynek során egy idős házaspárt öltek meg. Azt is mondta, hogy a megyében jószerivel minden hónapban történik emberölés.

A Jobbik arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert, ha nem tud rendet teremteni az országban, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, fontolja meg lemondását - tette hozzá.

A szikszói gyilkosság kapcsán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitány pénteken 1 millió forint nyomravezetői díjat tűzött ki, a szikszói önkormányzat csütörtökön 100 ezer forintot ajánlott fel annak, aki érdemleges információval szolgál, Egyed Zsolt pedig azt közölte: egy magánszemély is 100 ezer forintot ad annak, aki a tettes, tettesek nyomára vezetne.

A Jobbik országgyűlési képviselője hangsúlyozta: Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ebben az évben aljas indokból, főleg idős embereket gyilkoltak meg, anyagi haszonszerzés miatt.

A kormány felelősségéről szólva úgy fogalmazott: cselekedni kell, a Pintér Sándor által beígért "két hét alatti rendteremtésből nem lett semmi", lassan az a kérdés is feltehető, hogy a "belügyminiszter a magyar emberek, vagy a bűnözők pártján áll".

Egyed Zsolt közölte: péntek este egy civil szervezet fáklyás, gyertyás megemlékezést tart a meggyilkolt házaspár házánál. Hangsúlyozta: ezt nem a Jobbik szervezi, civil kezdeményezésről van szó.