eur:
393.97
usd:
369.38
bux:
65756.88
2024. április 23. kedd Béla

Megszűnnek az egyéni körzetek? - lapszemle

Forgalmi akadály - Megszűnnek az egyéni körzetek? - Céges bulikra és komolyzenére nem vonatkozik a West Balkán-rendelet. Szemle a reggeli lapokból.

 Éveket csúszhat a megtett úttal arányos sztrádadíjak 2013-ra ígért bevezetése. A több 10 milliárd forint közpénz elköltésére alkalmat adó beruházásról sokat beszélnek, megvalósításáért keveset tesznek - írja a Népszabadság.

Kósa Lajos szerint az új választójogi törvény központi kérdése az, hogy mi lesz az egyéni választókerületek sorsa a következő voksoláson. A Fidesz ügyvezető alelnöke a lapnak azt mondta, egyelőre spekuláció és a fantázia szüleménye a jövőbeli egyfordulós rendszer. Egy másik fideszes politikus, Gulyás Gergely viszont már most elképzelhetőnek tartja, hogy az Országgyűlés előtt fekvő kormánypárti javaslat nevesíti majd a gyakorlatban ma is működő szisztémát - olvasható a Magyar Nemzetben.

Az Index értesülése szerint céges bulikra és komolyzenére nem vonatkozik a West Balkán-rendelet. Csekély érdeklődés kísérte a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá téltelőről szóló kormányrendelet ismertetését. A márciusban hatályba lépett rendeletben sokaknak nem volt egyértelmű, hogy pontosan mi tartozik a zenés, táncos rendezvények közé. A hatóságok eddig 1500 helyen tartottak ellenőrzést.

A Napi Gazdaság úgy tudja, nem rohamozzák meg a magyarok a német és az osztrák munkaerőpiacot. Május elsejétől végre teljesen megnyílik a német és az osztrák munkaerőpiac a 2004-ben az EU-hoz csatlakozó kelet-közép-európai országok állampolgárai előtt. Az osztrák cégek szerint főként szakmunkások, betanított munkások és segédmunkások kereshetnek ott állást. A lap által megkeresett magyarországi munkerő-közveítők új megrendelésekre számítanak. A prognózisok szerint a jelenlegi magas munkanélküliség mellett egyelőre nem várható, hogy akár bér-, akár cafeteriaemeléssel próbáljanak meg versenyezni a hazai munkáltatók az értékesebb munkaerő itthon tartása érdekében.

A Világgazdaság értesülése szerint kevesebb sztráda épül. Heteken belül a kormány elé kerül a gyorsforgalmi utak fejlesztési terve. Ha a kormány elfogadja a tervet, akkor 2027-ig több mint 861 milliárd forintot költenének autópálya-fejlesztésekre. Ennyiből csaknem 335 kilométernyi új szakasz épülne, és csaknem 300 kilométernyit bővítenének.

A portfolio.hu azt kérdezi, valóban bejelentik-e a hétvégén a görög csődöt. Piaci körökben az a pletyka terjed, hogy akár most hétvégén bejelenthetik Görögország államadósságának átstrukturálását, azaz köznyelven csődjét.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×