Hitlerként ábrázolják egy interneten elérhető videón Pécs polgármesterét

InfoRádió / MTI
2011. április 21. 09:11
Hitlerként ábrázolják Páva Zsoltot (Fidesz), Pécs polgármesterét egy, a világhálóra felkerült videón - adta hírül a Pécsi Újság.hu internetes újság

A Führer szerepét a YouTube videómegosztó oldalra "ivaszilij" néven regisztrált felhasználó osztotta Páva Zsoltra a Hitler végnapjairól készült A bukás című film egy részletének felhasználásával.
A videón a Hitlert a bunkerében körülvevő náci csoport tagjai is pécsi politikusok: Nagy Csaba, Csizi Péter, Hoppál Péter, Sztojkovics Éva, Kővári János, de a városvezetés mellett dolgozó tanácsadók sem maradtak ki a sorból, így a filmrészlet felirataiban Várhegyi Attila és Szebellédi István neve is olvasható.

Tóth Bertalan, Pécs volt szocialista alpolgármestere ugyanakkor jó példaként szerepel a videón, hiszen neki már "jól menő ügyvédi irodája van".

A videó azt követően készült, hogy Páva Zsolt bejelentette: ahogy Magyarország új alapokat fogalmazott meg az új alkotmánnyal, Pécsen is fontosnak tartják a helyi közösség értékeinek, céljainak deklarálását. Az erről szóló nyilatkozatot a tervek szerint húsvéthétfőn fogadja el a városi közgyűlés.

A Pécsi Újság utalt rá, hogy nem ez az első olyan adaptáció, amelyik a Hitler-filmet vette alapul, mert már legalább egy tucat verziót találni ezekből a világhálón. Hasonló videó korábban Gyurcsány Ferenccel és Orbán Viktorral kapcsolatban is készült.