Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Újabb szakszervezeti szövetséggel egyeztet Orbán Viktor

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A miniszterelnök szerdán megbeszélést folytat a LIGA Szakszervezetek elnökével is azt követően, hogy hétfőn már találkozott a Munkástanácsok vezetőjével.

A szövetség közleményéből kiderül: Orbán Viktor szerdán találkozik Gaskó Istvánnal, és várhatóan megvitatják a munkavállalókat érintő jogszabályi változásokat és a munkahelyteremtés aktuális kérdéseit.

A miniszterelnök hétfőn Palkovics Imrével, a Munkástanácsok elnökével folytatott megbeszélést. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője akkor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a találkozón a felek a munkahelyteremtés fontosságát hangsúlyozták, és szóba került az érdekegyeztetés rendszerének hatékonyabbá tétele is. A tárgyalópartnerek egyetértettek a munkahelyteremtés fontosságában, és közös érdeknek nevezték az államadósság elleni harc sikerét, amelyhez minden munkaképes ember munkavégzésére szükség van - volt olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) közölte, hogy őket egyelőre nem értesítették arról, hogy a miniszterelnök hozzájuk is ellátogatna.

A LIGA még tavaly decemberben kezdeményezte a találkozót, az MSZOSZ azonban négyszemközti párbeszéd helyett az Országos Érdekegyeztető Tanács összehívását kérte és szorgalmazza most is.