eur:
394.18
usd:
368.02
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Megsegítik a távhőtermelőket? - Lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint nem kizárt, hogy néhány önkormányzatnak pénzügyi segítséget kell majd nyújtania a helyi távhőtermelőnek, mivel azok július és október között nem kapnak kötelező átvételi támogatást. Az emelkedő gázárak szintén komoly kiesést jelentenek a cégeknek.

A Népszabadság arról ír, hogy több ponton is elméretezték a 2011-es büdzsét. Ezt a parlament számvevőszéki és költségvetési bizottsága előtt ismerte el Naszvadi György nemzetgazdasági államtitkár, akit az ülésre hivatalos Matolcsy György miniszter küldött maga helyett elmagyarázni, miként lehetséges, hogy a költségvetési deficit március végére már a teljes évre tervezett 687 milliárd forint 108 százalékán, 742 milliárd forinton áll. Naszvadi György szerint volt már ilyen a történelemben, és a helyzet rögtön rendeződik, amint befolyik az államkasszába a magán-nyugdíjpénztári vagyonból kihasított 529 milliárd forint. Ez a harmadik negyedév végén várható.

Kedden zárul az egyeztetés a gyógyszergyártókkal és -forgalmazókkal arról a kormány-előterjesztésről, amely a Széll Kálmán Tervben előírt gyógyszerkiadás-csökkentés végrehajtásának konkrét elemeit tartalmazza - áll a Napi Gazdaságban. A lap úgy tudja, hogy a kormány a jövő héten dönt a végleges változatról, de a hatósági ár bevezetését már elvetették.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy az elmúlt évben 17 500 használt autó került az országba, 2200-zal több, mint tavalyelőtt, de a regisztrációs adó bevezetése előtt ennek három-négyszeresét is behozták az arra szakosodott vállalkozók. Manapság, hogy alig kínálnak használt gépkocsit a piacon, folyamatosan erősödik a behozatal.

Az ingatlan.com Budapest toplistájából kiderül, hogy többen keresnek ingatlant Pesten, mint Budán - írja a Pénzcentrum. Az első két dobogós ugyanakkor budai kerület. A legtöbben a XI. kerületi ingatlanokra kerestek rá a portálon, a második helyen a II. kerület végzett, míg az élboly sereghajtója a hatodik helyezett III. kerület lett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×