eur:
392.89
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Visszavonták a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését

Indokolás nélkül visszavonta Ármós Sándor rendőr dandártábornok, Pest megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter, az országos rendőrfőkapitány javaslatára - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Szóvivői Irodája

A közlemény szerint ezzel egyidejűleg a főkapitányság vezetésével Simon Tamás rendőr dandártábornokot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetőjét bízta meg a belügyminiszter. (Simon Tamás múlt év december 10-ig irányította a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főkapitányságot, utána a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnél dolgozott.)

A menesztett Pest megyei vezető nemrég a fontosabb posztokon lévő beosztottainak írt, számos megszorító intézkedést tartalmazó körlevelével került a figyelem középpontjába.

Az ORFK átvilágította a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági helyzetét, majd a vizsgálat eredményeként elrendelte a főkapitányi körlevél visszavonását, mert "az hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult". Az ORFK, illetve később a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-hez is eljuttatott közleményben tudatta: a Pest megyei rendőrség gazdasági helyzete stabil, nincs szükség megszorításokra.

A Népszabadság múlt hét szerdai számában azt írta, hogy a "tévedés áraként" hamarosan távozhat posztjáról Ármós Sándor, míg a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi indult.

"Ármósnak azért kell mennie, mert ahelyett, hogy meggyőződött volna az adatok helyességéről, körlevélben megszorításokat rendelt el és ezzel indokolatlanul pánikot keltett az állomány körében" - írta a Népszabadság.

A dandártábornok az MTI-nek múlt hét csütörtökön azt mondta: nem közölték vele, hogy fel kellene állnia a székéből, csak a sajtóból értesült ilyen hírekről. Hozzátette: őt sem az illetékes miniszter, sem az országos rendőrfőkapitány nem értesítette efféle szándékáról.

Egy rendőri vezetőt bármikor, indoklás nélkül fel lehet menteni; hogy ez jelen esetben megtörténik-e, azt majd az idő eldönti - fogalmazott Ármós Sándor.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Egyhetes csúcsára ért a forint

Egyhetes csúcsára ért a forint

A szerda reggeli erősödést követően délután ismét gyengülni kezdett a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően azonban úgy tűnik, hogy ismét képes magára találni a magyar fizetőeszköz, csütörtök délelőtt még folytatódott az erősödés, a délutáni GDP adatok hatására azonban kapott egy pofont a forint. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.    

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×