Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Visszavonták a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőjének kinevezését

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Indokolás nélkül visszavonta Ármós Sándor rendőr dandártábornok, Pest megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezését Pintér Sándor belügyminiszter, az országos rendőrfőkapitány javaslatára - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Szóvivői Irodája

A közlemény szerint ezzel egyidejűleg a főkapitányság vezetésével Simon Tamás rendőr dandártábornokot, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi vezetőjét bízta meg a belügyminiszter. (Simon Tamás múlt év december 10-ig irányította a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főkapitányságot, utána a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézetnél dolgozott.)

A menesztett Pest megyei vezető nemrég a fontosabb posztokon lévő beosztottainak írt, számos megszorító intézkedést tartalmazó körlevelével került a figyelem középpontjába.

Az ORFK átvilágította a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági helyzetét, majd a vizsgálat eredményeként elrendelte a főkapitányi körlevél visszavonását, mert "az hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult". Az ORFK, illetve később a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-hez is eljuttatott közleményben tudatta: a Pest megyei rendőrség gazdasági helyzete stabil, nincs szükség megszorításokra.

A Népszabadság múlt hét szerdai számában azt írta, hogy a "tévedés áraként" hamarosan távozhat posztjáról Ármós Sándor, míg a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi indult.

"Ármósnak azért kell mennie, mert ahelyett, hogy meggyőződött volna az adatok helyességéről, körlevélben megszorításokat rendelt el és ezzel indokolatlanul pánikot keltett az állomány körében" - írta a Népszabadság.

A dandártábornok az MTI-nek múlt hét csütörtökön azt mondta: nem közölték vele, hogy fel kellene állnia a székéből, csak a sajtóból értesült ilyen hírekről. Hozzátette: őt sem az illetékes miniszter, sem az országos rendőrfőkapitány nem értesítette efféle szándékáról.

Egy rendőri vezetőt bármikor, indoklás nélkül fel lehet menteni; hogy ez jelen esetben megtörténik-e, azt majd az idő eldönti - fogalmazott Ármós Sándor.