Tamás Gáspár Miklós: Lehetetlen, hogy az MSZP ebben a formájában valaha is többséget szerezzen

Infostart
2011. április 14. 12:40
Az MSZP ebben a formájában soha nem fog többséget szerezni, az LMP pedig nem kezdte jól a parlamenti tevékenységét - így jellemezte a két ellenzéki pártot az InfoRádió Aréna című műsorában Tamás Gáspár Miklós filozófus, akit egyre kevésbé érdekel a politika.

Sokan nem azért választották a Fideszt, mert jobboldaliak, hanem mert le akarták váltani az előző kormányt, amely tűrhetetlenül politizált. A leváltására minden ok megvolt - mondta az InfoRádiónak Tamás Gáspár Miklós, aki hozzátette, rengetegen baloldali okból szavaztak az MSZP-kormány ellen: elegük volt a megszorításokból, csakhogy most sokkal súlyosabb megszorításokat kapnak.

Magyarországon minden választást balról nyernek meg, majd utána jobbról kormányozzák az országot - fogalmazott a filozófus, aki az MSZP kapcsán elmondta: ebben a formájában lehetetlen, hogy valaha is többséget szerezzen a párt.

Az LMP-ben "vannak érdekes dolgok", bár nem kezdték jól a parlamenti tevékenységüket, mert az volt számukra a fontos, hogy elhatárolódjanak a kormánytól és az MSZP-től. Ez rengeteg energiájukat felemésztette - véli Tamás Gáspár Miklós. Most mintha kezdené megtalálni magát az LMP, de lehet, hogy már késő. Nem jut el az emberekhez a mondanivalójuk, a lavírozással sikerült magukat érdektelenné tenni.

Az emberek többségével együtt egyre kevésbé érdekel a politika. El fog kezdődni egy tiltakozási és kivándorlási hullám, menekülés, mert rosszul viselik az emberek, hogy a saját otthonukban tegyék otthontalanná a rendszer - véli a filozófus.

A teljes beszélgetést meghallgathatja, ha ide kattint.