eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Sajátos módszerrel fokozzák a fővárosi temetők biztonságát

Lovas és kutyás rendőrök biztosítják a temetőlátogatók nyugalmát a budapesti sírkertekben tavasztól - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Szűcs Panni elmondta, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. és a Készenléti Rendőrség együttműködési megállapodásának köszönhetően speciális kutyás és a lovas rendőri egységek járőröznek ezentúl a sírkertekben.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy a temetőlátogatóknak ne a lelketlen tolvajokra kelljen figyelniük, hanem nyugodt körülmények között ápolhassák, gondozhassák szeretteik sírját.

Szűcs Panni felhívta a figyelmet arra, hogy az idős embereket gyakran sírgondozás, virágültetés közben fosztják ki tolvajok, vagy akkor, amikor a közeli csaphoz mennek vízért.

A kutyás és lovas rendőrök bármelyik budapesti temetőben felbukkanhatnak a jövőben. Járőrözésüket biztonsági okokból nem jelzik előre, csak annyit árulnak el, hogy havonta három alkalommal lovas, háromszor pedig kutyás járőrök jelennek meg ott, ahol a statisztikai kimutatások alapján a legnagyobb szükség lehet rájuk.

A speciális rendőri egységek először a X. kerületi Újköztemetőben teljesítettek szolgálatot a múlt héten.

A szóvivő elmondta még, hogy az érintett tizenhat kerületi rendőrkapitányság valamennyi vezetője együttműködést ígért a BTI-nek. Szűcs Panni ugyanakkor azt is hangoztatta, hogy a temetkezési intézet a jövőben is feladatának tekinti a temetők rendjének a fenntartását. Ezért a rendőrség mellett továbbra is működtetik saját biztonsági szolgálatukat a fővárosi sírkertekben.

Hanganyag: Litauszky Balázs

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×