Sajátos módszerrel fokozzák a fővárosi temetők biztonságát

Infostart
2011. április 11. 08:47
Lovas és kutyás rendőrök biztosítják a temetőlátogatók nyugalmát a budapesti sírkertekben tavasztól - közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője. Szűcs Panni elmondta, hogy a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. és a Készenléti Rendőrség együttműködési megállapodásának köszönhetően speciális kutyás és a lovas rendőri egységek járőröznek ezentúl a sírkertekben.

A Budapesti Városüzemeltetési Központ szóvivője azt mondta, azt szeretnék elérni, hogy a temetőlátogatóknak ne a lelketlen tolvajokra kelljen figyelniük, hanem nyugodt körülmények között ápolhassák, gondozhassák szeretteik sírját.

Szűcs Panni felhívta a figyelmet arra, hogy az idős embereket gyakran sírgondozás, virágültetés közben fosztják ki tolvajok, vagy akkor, amikor a közeli csaphoz mennek vízért.

A kutyás és lovas rendőrök bármelyik budapesti temetőben felbukkanhatnak a jövőben. Járőrözésüket biztonsági okokból nem jelzik előre, csak annyit árulnak el, hogy havonta három alkalommal lovas, háromszor pedig kutyás járőrök jelennek meg ott, ahol a statisztikai kimutatások alapján a legnagyobb szükség lehet rájuk.

A speciális rendőri egységek először a X. kerületi Újköztemetőben teljesítettek szolgálatot a múlt héten.

A szóvivő elmondta még, hogy az érintett tizenhat kerületi rendőrkapitányság valamennyi vezetője együttműködést ígért a BTI-nek. Szűcs Panni ugyanakkor azt is hangoztatta, hogy a temetkezési intézet a jövőben is feladatának tekinti a temetők rendjének a fenntartását. Ezért a rendőrség mellett továbbra is működtetik saját biztonsági szolgálatukat a fővárosi sírkertekben.

Hanganyag: Litauszky Balázs


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szûcs Panni szóvivõ, BVK
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást