"Elindult a gasztroforradalom Magyarországon"

Infostart
2011. április 11. 17:32
A két budapesti Michelin-csillagos étterem a városnak és az egész országnak jó, akár üzletileg is - hangzott el az InfoRádió Aréna című műsorában.

Két-három éve elindult a gasztroforradalom Magyarországon, komoly pozitív változások történtek - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Michelin-csillagos Onyx étterem ügyvezető igazgatója.

A régióban egyedül Budapesten van két Michelin-csillagos étterem, ami nagy öröm, de emellett üzletileg is kedvező a többi étteremnek, a városnak és az egész országnak - hangsúlyozta Pintér Katalin.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: a Michelin-csillag a gasztronómia Oscar-díja, rangos elismerés. A Michelin Guide szerkesztői jól érzékelik, hogy mit jelent a minőség - tette hozzá.

Zsidai Zoltán Roy, a Bib Gourmand-nal elismert 21 magyar vendéglő tulajdonosa arról beszélt, hogy az ellenőrök sok száz kritérium alapján értékelnek. Fontos, hogy a rangos elismeréseket bármilyen hazai érdekeltség vagy befolyásoló tényező nélkül adják oda - emelte ki.

A teljes interjút ide kattintva hallgathatja meg.

Hanganyag: Kocsonya Zoltán


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást