eur:
394.22
usd:
365.03
bux:
65450.5
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Közjogi méltóságokhoz és parlamenti képviselőkhöz fordulnak a bírósági vezetők

Közjogi méltóságokhoz és parlamenti képviselőkhöz fordulnak a bírósági vezetők nyugdíjkorhatáruk tervezett csökkentése miatt.

A Legfelsőbb Bíróság, az öt ítélőtábla, a 19 megyei bíróság, a Fővárosi Bíróság és a Magyar Bírói Egyesület elnöke közös levelében azt írja: áttekintették a nyugdíjkorhatár leszállításának várható következményeit, különös tekintettel arra, miként befolyásolják a személyi változások az állampolgárok jogérvényesítésének feltételeit, a bíróságok működésének időszerűségét, az ítélkezés szakmai színvonalának stabilitását.

Két napja Baka András, a legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke arról beszélt egy összbírói fórumon, hogy féltik a demokratikus jogállam alapintézményét, a független bírósági szervezetet és ítélkezést, miután a új alkotmányhoz benyújtott módosító javaslat szerint bíróvá csak azt nevezhetnék ki, aki a 30. életévét betöltötte, a bírói szolgálati jogviszony pedig a jelenlegi 70. életév helyett az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltéséig tartana.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×