eur:
393.78
usd:
368.33
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Mind több település szeretné egyházi kézbe adni iskoláját - lapszemle

Mind több település szeretné egyházi kézbe adni iskoláját - számol be a Népszabadság. A Magyar Nemzet úgy értesült, hogy vesztegetéssel is gyanúsítják a Honvédkórház egyik orvosát.

Mind több település szeretné egyházi kézbe adni iskoláját - számol be a Népszabadság egy zsombói "szülői értekezleten" elhangzottak alapján. Kiss-Rigó László megyés püspök azt mondta: Battonyától Kunszentmiklósig 38 önkormányzat kérte, hogy szeptembertől a településükön létesítsen katolikus iskolát a szeged-csanádi egyházmegye, amely jelenleg 13 iskolát és óvodát tartanak fenn, idén pedig újabb 8-12-nek az átvételére lesz lehetősége. A találkozón egyébként Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere megígérte: elállnak a tervtől, ha a szülők többsége ellenzi. Hangsúlyozta azonban, hogy évente 25 millió forinttal kell kiegészíteni az állami normatívát.

Vesztegetéssel is gyanúsítják a korábban sikkasztás vádjával előzetes letartóztatásba helyezett, azóta szabadlábon védekező F. Józsefet, a Honvédkórház orvosát - közölte a Magyar Nemzet pontosan meg nem nevezett forrásra hivatkozva. A lap közlése szerint az ezredes fia a napokban szintén előzetes letartóztatásba került, mert a katonai ügyészség szerint bűnsegédként működött közre a vesztegetésben. F. József védőügyvédje, Molnár Lajos szerint a gyanúsítás megalapozatlan.

Az Index arról ír, hogy bár a válság begyűrűzése óta sokkal több a lakossági pénzügyi termék, mégsem lettek tájékozottabbak az emberek. A családok általában nincsenek tisztában a teherbíró képességükkel, illetve a nekik kínált termékek kockázataival sem. Emiatt általában vagy túlvállalják magukat és eladósodnak, vagy jóval konzervatívabbak a kelleténél - állapítja meg az MNB-Pénziránytű felmérése.

A Világgazdaság interjút közöl a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkárával. Völner Pál azt mondta, olyan megoldásokat kell találni a magyar Duna-szakasz fejlesztésére, amelyek nem jelentenek nagy beavatkozást a folyó állapotába, de mégis kielégítik a hajózási igényeket. Völner Pál hozzátette: az uniós költségvetési cikluson belül zajlik a Nagy-Duna-projekt előkészítése, amely főleg az árvízvédelemmel összefüggő kérdések kezelését szolgálja, de a hajózás helyzetét is könnyíteni fogja.

A Napi Gazdaság szerint a márciusban meghirdetett nettó hárommilliárd forint keretösszegű tendere után újabb négymilliárd forintos gépjármű-beszerzési pályázatot írt ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alá tartozó Központi Szolgáltatási Főigazgatóság. Az áprilisban meghirdetett eljáráson alsó, alsó közép-, és középkategóriás, valamint hibrid középkategóriás, kombi és négyajtós szedán autók kiszállítására kötnek másfél évre keretmegállapodásokat. Kategóriánként három vagy öt nyertessel szerződnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×