Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Made in China-felirat a Hunyadi-szobor talapzatán

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Made in China feliratot festették péntekre virradóra Hunyadi János Pécs Széchenyi terén álló lovas szobrának talapzata alá. A rongálás egybeesik a Kínai Népköztársaság budapesti nagykövetének pécsi látogatásával.

Mindenszky Nikoletta, a pécsi rendőrkapitányság szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elkövető fekete festéket és sablont használt a szobor talapzata alatti kőburkolatra került felirat elkészítéséhez. Hozzátette: a rendőrség rongálás miatt nyomoz az ügyben, elemzi a köztéri kamerák felvételeit.

A felirat készítése egybeesik Gao Jian, a Kínai Népköztársaság Magyarországra akkreditált nagykövetének és kíséretének a baranyai megyeszékhelyen tett látogatásával.

A polgármesteri hivatalnak a látogatásról az MTI-hez eljuttatott sajtóközleménye szerint a nagykövetet és kísérőit Páva Zsolt (Fidesz) polgármester tájékoztatta Pécs kulturális alapú városfejlesztési irányairól, gazdasági terveiről, a tavalyi Európa Kulturális Fővárosa évad tapasztalatairól. A megbeszélésen emellett szó volt a Pécsre irányuló turizmus kedvező változásáról és a pécsi felsőoktatás helyzetéről is.

A küldöttség a Déli Ipari Parkban és a pogányi repülőtéren befektetési lehetőségekről tájékozódott, majd a Zsolnay Kulturális Negyedben megtekintette a Zsolnay Porcelánmanufaktúra válogatott munkáit bemutató, A Zsolnay aranykora című kiállítást.