eur:
392.86
usd:
368.21
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Hernádi Zsoltot jelölték az OTP igazgatótanácsába

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója az OTP Bank igazgatósági tagja lehet, amennyiben a bank április végén összeülő közgyűlése megszavazza a péntekre virradó éjjel közzétett javaslatát.

A bank eredményeit és céljait tartalmazó több mint 250 oldalas dokumentumban az OTP Bank a következő személyek igazgatósági taggá választására tett javaslatot: Csányi Sándor, Pongrácz Antal, Baumstark Mihály, Bíró Tibor, Braun Péter, Hernádi Zsolt, Kocsis István, Utassy László és Vörös József.

Mindannyiukat a 2015. üzleti évet lezáró közgyűlés időpontjáig, "de legfeljebb 2016. április 30-ig" választatnák meg az április 29-re kiírt közgyűlésre.

Hernádi Zsolt az OTP Bank honlapja szerint jelenleg nem tagja a bank igazgatóságának, ugyanakkor Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Mol igazgatóságának tagja, egyben alelnöke.

Az előterjesztésből kiderül: a közgyűlés elé tárt javaslat idén nem próbálja megváltoztatni a részvényesi szavazati jogról szóló alapszabályi módosítást, pedig az elmúlt években többször is próbálkozott vele a cég vezetősége. Az indoklás szerint az ellenséges felvásárlás ellen védekezett volna így a bank.

A korábbi javaslat lényege az volt, hogy egy-egy részvényes szavazata legfeljebb tíz százalékos küszöbig legyen érvényes, függetlenül attól, hogy mekkora részvényhányaddal rendelkezik - mondta el az InfoRádióban Nagy Viktor a Portfolio.hu elemzője.

Újdonság, hogy idén fizet osztalékot az OTP Bank, a határozati javaslat szerint a névértékre vetített hetvenkét százalékos szinten, azaz, hetvenkét forintos osztalék fizetéséről szavazhatnak majd a részvényesek. E a Portfolio.ho elemzője szerint lényegesen elmarad a régiós szinttől, és jelképes lépésnek tekinthető.

Az OTP Bank 2007 óta nem fizetett osztalékot. Ha a mostani javaslatot megszavazza a közgyűlés, a kifizetés június közepétől várható.

Hanganyag: Panulin Ildikó

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×