Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pest megye rendőrfőkapitánya nem tud arról, hogy menesztenék

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Pest megye rendőrfőkapitánya, Ármós Sándor csak a sajtóból értesült esetleges menesztésének híréről; a dandártábornok az MTI-nek csütörtökön azt mondta, nem közölték vele, hogy fel kellene állnia a székéből.

A megyei rendőri vezető a fontosabb posztokon lévő beosztottainak múlt héten írt, számos megszorító intézkedést tartalmazó körlevelével került a figyelem középpontjába.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) még a hétvégén átvilágította a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság gazdasági helyzetét, majd a vizsgálat eredményeként elrendelte a főkapitányi körlevél visszavonását, mert "az hibás adatokból levont téves következtetéseken alapult". Az ORFK, illetve később a megyei rendőr-főkapitányság az MTI-hez is eljuttatott közleményben tudatta: a Pest megyei rendőrség gazdasági helyzete stabil, nincs szükség megszorításokra.

A Népszabadság szerdai számában azt írta, hogy a "tévedés áraként" hamarosan távozhat posztjáról Ármós Sándor, míg a főkapitánnyal hibás adatokat közlő gazdasági szakember ellen fegyelmi indult.

"Ármósnak azért kell mennie, mert ahelyett, hogy meggyőződött volna az adatok helyességéről, körlevélben megszorításokat rendelt el és ezzel indokolatlanul pánikot keltett az állomány körében" - írta a Népszabadság.

A dandártábornok azt mondta: nem közölték vele, hogy fel kellene állnia a székéből, csak a sajtóból értesült ilyen hírekről. Hozzátette: őt sem az illetékes miniszter, sem az országos rendőrfőkapitány nem értesítette efféle szándékáról.

Egy rendőri vezetőt bármikor, indoklás nélkül fel lehet menteni; hogy ez jelen esetben megtörténik-e, azt majd az idő eldönti - fogalmazott Pest megye rendőrfőkapitánya.