eur:
394.06
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Indokoltnak tartja a terepjáró-beszerzést a Terrorelhárítási Központ vezetője

A Terrorelhárítási Központ (TEK) vezetője visszautasította a szervezetét ért vádakat, majd úgy fogalmazott: szerinte az, hogy a közelmúltban a feladataikra leginkább alkalmas Audi típusú terepjárót szereztek be nem luxus, hanem szakmai döntés volt.

Hajdu János, a TEK főigazgatója közleményében hangsúlyozza: munkájukról az elmúlt napokban valótlan állítások jelentek meg a sajtóban, ezek nagy része szerinte "nyilvánvaló politikai célzattal" született, amivel azonban - mint fogalmaz - külön nem kíván foglalkozni. (A Blikk szombati számában számolt be arról, hogy a Terrorelhárítási Központ a napokban több Audi Q7 típusú luxusautót is kapott a veszélyes bűnözők elleni harcához. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a lapnak akkor azt mondta, a központ több eszközhöz jutott az elmúlt időszakban, és ezek a beszerzések a jogszabályi előírásoknak megfelelően történnek.)

A TEK vezetője szerint a közelmúltban beszerzett Audi típusú terepjáró a feladataikra leginkább alkalmas jármű, amelyet egy 2010-es rendőri pályázat alapján választottak ki. Hajdu János szerint a gépkocsit nem a szervezet vezetői, hanem a bevetési állomány használja, így a kommandósok "tekintélyes mennyiségű" felszerelésükkel épségben és gyorsan juthatnak el egy-egy akció helyszínére.

A központ főigazgatója arra is felhívta a figyelmet, hogy a környező országok hasonló egységei is ugyanilyen kategóriájú autókat használnak. Hozzátette: "ez nem kényelem és nem luxus kérdése, ez szakmai kérdés".

Hajdu János közleményében cáfolta azokat az információkat, hogy az egyik újonnan beszerzett terepjáró összetört volna egy balesetben.

A Terrorelhárítási Központ vezetője közleményében visszautasította Bajusz Ferenc rendőr őrnagynak a Facebook közösségi portálon kifejtett és a magyar sajtóban több helyen idézett állításait is, amelyek szerinte "durván és igazságtalanul" sértik több száz, az életét rendszeresen kockára tevő kollégáját.

Bajusz Ferenc oldalán - Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett levelében - "vérlázítónak" nevezi, hogy miközben az általa "semmirekellő társaságként" emlegetett TEK "Q7-es Audikkal furikázik", addig a "végeken" semmire sincs pénze a rendőrségnek.

Az MSZP korábban a terepjárók beszerzésével kapcsolatban úgy foglalt állást, hogy a kormány folyamatosan "saját luxusára költ", miközben az emberek egyre nehezebben élnek az alacsonyabb bérek és a növekvő árak miatt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×