Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyáron is várja az adományokat a MikulásGyár

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Idén már nem csak karácsony előtt, hanem nyáron is dolgozni fog a MikulásGyár: az ország legnagyobb karitatív szervezetének munkatársai először a várpalotai Pannónia Fesztiválon, június 9-e és 13-a között gyűjtik majd az adományokat.

A szervezők elsősorban tartós élelmiszert és ruhaneműt várnak azok számára, akiket a tavalyi nagy árvizekhez hasonló katasztrófák fenyegetnek. A MikulásGyár azokra az előrejelzésekre hivatkozva kezdi el a nyári munkát, amelyek szerint az elmúlt hónapok csapadékos időjárása azt jelentheti, hogy ismét árvízre és belvízre kell számítani.

A szervezet emellett a budapesti Wesley János Óvodának is gyűjt, ahová egy, az interneten terjedő levél szerint hajléktalan gyerekek is járnak. A kicsik mindennap tiszta ruhát és élelmet kapnak, és fürdetik is őket. Az óvodának, a gyermekeknek nagy szüksége lenne 98-146-os méretű ruhákra és 24-35-ös cipőkre. Az intézményben tartós élelmiszereknek és játékoknak is örülnének. Ilyen felajánlásokat is vár a várpalotai fesztiválon működő MikulásGyár.

Az önkéntesség éve jó alkalom arra, hogy ne csak télen működjön a Mikulásgyár: adománygyűjtésre azért van nyáron is szükség, mert szociológiai vizsgálatok szerint Magyarországon a népesség 12-13 százaléka, és a gyermekek mintegy ötöde számít szegénynek. A felmérések szerint 20-25 ezren rendszeresen éheznek, és 380 ezerre tehető az alultáplált, elégtelenül étkező gyermekek száma - olvasható a szervezet közleményében.

A MikulásGyár 2010 telén hatodik alkalommal rendezett gyűjtést a rászorulóknak, és a Vöröskereszt és a Magyar Posta segítségével 161 ezer ember - jobbára gyermek - ünnepét tette szebbé. A beérkezett adományok értéke meghaladta a félmilliárd forintot.