eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Stohl András egyelőre képernyőn maradhat - lapszemle

Orbán Viktor a készülő alaptörvény részévé kívánja tenni a magyar termőföld védelmét is. Több mint kétmilliárd forinttal tartozik a Mal Zrt. a be nem fizetett gáz- és áramszámlák miatt. Az RTL Klub nem változtat Stohl Andrással kapcsolatos álláspontján, míg nem születik jogerős döntés.

 A Népszabadság arról ír, hogy Orbán Viktor a készülő alaptörvény részévé kívánja tenni a magyar termőföld védelmét is. Ez jelen pillanatban nemcsak elvi, hanem gyakorlati okokból is fontos lehet: az olcsó hazai birtokokra biztosan lenne nemcsak külföldi spekulánsok, de gazdálkodó konkurenseink között is bőséggel vevőjelölt. A magyar termelők jövőjét fenyegető helyzetre léteznek "európai" korlátozó megoldások is - a kormánynak három éve van arra, hogy ezek közül alkalmasat találjon.

A Magyar Nemzet szerint több mint kétmilliárd forinttal tartozik a Mal Zrt. a be nem fizetett gáz- és áramszámlák miatt. A lap kérdésére az energiaszolgáltató E.ON megerősítette a tartozás tényét. Kutas István szóvivő annyit közölt: az összeg körülbelül olyan nagyságrendű, mint Veszprém teljes lakosságának egy évi gáz- és áramdíja. Ez pedig már olyan mérték, ami az E.ON működése szempontjából is kockázatot jelent.

A Velvet arról közöl összeállítást, hogy az RTL Klub nem változtat Stohl Andrással kapcsolatos álláspontján, míg nem születik jogerős döntés. Vagyis a színész-műsorvezető képernyőn maradhat. Stohl András egykori műsorvezetőtársa, Ördög Nóra túlzásnak tartja a a Stohl Andrásra kiszabott ítéletet. Mint mondta, felfüggesztett börtönbüntetésre számított. Jordán Tamás, a Nemzeti Színház volt igazgatója súlyosnak minősítette a csütörtökön kiszabott 2 év és 4 hónapos letöltendő börtönbüntetést.

A pénzcentrum.hu arról ír, hogy az Újpest és a Ferencváros közötti labdarúgó-mérkőzésekről szóló tudósítások évek óta nem csak a sporteseményekről, hanem a hozzájuk kapcsolódó balhékról szólnak. Valószínűleg így lesz ez idén is. A törő-zúzó drukkereket nem sikerül megfékezni, pedig pár száz futballhuligán miatt havonta közel 100 millió forint közpénzt kell költeni a mérkőzések rendőri biztosítására. A költségeket azonban tovább növeli a közterületeken okozott károk kijavítása is.

Napi Gazdaság szerint az osztrák parlament a közép-európai állampolgárok ausztriai munkavállalását megnehezítő törvényt fogadott el. A jogszabály előírja, hogy a szlovák, a magyar, a cseh cégek csak abban az esetben küldhetik ki dolgozni Ausztriába alkalmazottaikat, ha ugyanolyan bért biztosítanak nekik, mint amelyet az osztrákok kapnak. A szabályt megszegő cégekre maximum 50 ezer eurós bírságot szabhatnak ki.

A Világgazdaság arról ír, hogy bemutatták csütörtökön a magyar 3D-s tv-fejlesztést Amerikában egy fórumon. A fejlesztés lehetővé teszi, hogy a ma elérhető 3D-s televíziós csatornák adását szemüveg nélkül lehessen nézni. A szemüveg ugyanis az egyik komoly akadálya a 3D-s tartalmak és képernyők terjedésének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×