eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Helyi népszavazást tartanak Kiskőrösön

Helyi népszavazást tartanak vasárnap Kiskőrösön, miután a lakosok egy része elegendő aláírást gyűjtött annak kiírásához; a kezdeményezők az ellen tiltakoznak, hogy az önkormányzat a belváros felújítása során egy útszakaszt sétálóutcává akar átalakíttatni, így azt lezárnák a gépjárműforgalom elöl.

Kiskőrös csaknem egymilliárd forintot nyert pályázaton a belváros felújítására. A "városvédő közösség" a felújítást támogatja, a negyven méteres útszakasz lezárásával azonban nem ért egyet, mert az Izsákról bevezető út érintett szakaszának elterelése "komoly gondot fog jelenteni az új átmenő út mellett lakóknak".

A helyi népszavazás kezdeményezői - szórólapjuk szerint - attól tartanak, hogy romlanak az életfeltételek azokban az utcákban, amelyekbe a forgalmat átterelik a belváros felújítása után.

A helyi népszavazás abban az esetben lesz érvényes, ha a szavazásra jogosultak több mint a fele elmegy szavazni, és csak akkor vezethet eredményre, ha a megjelentek többsége a negyven méteres útszakasz lezárása ellen szavaz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×