Helyi népszavazást tartanak Kiskőrösön

InfoRádió / MTI
2011. április 1. 19:42
Helyi népszavazást tartanak vasárnap Kiskőrösön, miután a lakosok egy része elegendő aláírást gyűjtött annak kiírásához; a kezdeményezők az ellen tiltakoznak, hogy az önkormányzat a belváros felújítása során egy útszakaszt sétálóutcává akar átalakíttatni, így azt lezárnák a gépjárműforgalom elöl.

Kiskőrös csaknem egymilliárd forintot nyert pályázaton a belváros felújítására. A "városvédő közösség" a felújítást támogatja, a negyven méteres útszakasz lezárásával azonban nem ért egyet, mert az Izsákról bevezető út érintett szakaszának elterelése "komoly gondot fog jelenteni az új átmenő út mellett lakóknak".

A helyi népszavazás kezdeményezői - szórólapjuk szerint - attól tartanak, hogy romlanak az életfeltételek azokban az utcákban, amelyekbe a forgalmat átterelik a belváros felújítása után.

A helyi népszavazás abban az esetben lesz érvényes, ha a szavazásra jogosultak több mint a fele elmegy szavazni, és csak akkor vezethet eredményre, ha a megjelentek többsége a negyven méteres útszakasz lezárása ellen szavaz.