Van, ami megtörheti a Fidesz-fölényt?

Infostart
2011. március 30. 10:38
A Fidesz népszerűségvesztése ellenére egyik ellenzéki erő sem képes reális alternatívát nyújtani a kormánnyal szemben - írja legutóbbi tanulmányában a Méltányosság Politikaelemző Központ.

Stratégiai, kommunikációs és szakpolitikai szempontból is komoly előnye van a kormánypártnak, túlsúlya akkora, hogy csak valamilyen ellenzéki összefogással lenne esély a legyőzésére - mondta az InfoRádiónak a Méltányosság Politikaelemző Központ munkatársa.

Ideológiai okok miatt a Jobbiknak nem jut partner, együttműködés kizárólag a Lehet Más a Politika és a Magyar Szocialista Párt között jöhet létre. Az LMP számára azonban nem vonzó partner a morális hitelét az elmúlt nyolc évben felélt MSZP - tette hozzá Jeskó József.

A Fidesz-KDNP kommunikációs előnyét az biztosítja, hogy uralja a közmédiát, de szakpolitikai fölénye is megmutatkozik, hiszen jelenleg egyik ellenzéki erő sem képes reális alternatívát mutatni a kormánypárt által végrehajtott vagy tervezett változtatásokkal szemben - magyarázta a kutató.

Az Ipsos múlt héten közölt kutatása szerint a Fidesz-KDNP támogatottsága csökkent, a pártoktól távolságot tartó választópolgárok aránya emelkedett, az ellenzéki pártok alapvetően stagnáló helyzetben vannak.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást