Szemben az autópályán - Megindult a forgalom az M6-oson

InfoRádió / MTI
2011. március 30. 11:46
Megindult a forgalom az M6-os autópálya 50-es kilométerének közelében, ahol hajnalban három ember halt meg, amikor egy, a forgalommal szembe haladó személyautó kisteherautóval ütközött.

R. Szabó Ágnes az InfoRádióban elmondta: a jármű egy kisteherautóval ütközött az 50-es kilométernél, a balesetben a személygépkocsiban ülő három ember vesztette életét; holttestüket a tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből. A kisteherautó 44 éves, paksi vezetője könnyebben sérült meg.

Az Index információi szerint eddig a személyautó 56 éves, ercsi vezetőjét, és egy szintén ercsi, 55 éves férfit, valamint egy 55 éves hajléktalant azonosítottak.

"Mivel mindhárom utas meghalt, legfeljebb kívülálló tanúk vagy a térfigyelő kamerák felvételei alapján állapíthatjuk meg, hogy hol hajtott fel az autó a pályára" - mondta el az internetes portálnak R. Szabó Ágnes, a Fejér megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Hogy miért, arra ennél nehezebb lesz választ találni, talán nem is fognak.

Mindenesetre "a többi közlekedőnek eddig nem okozott problémát" a felhajtás az autópályára, ahol a többi magyarországi sztrádához hasonlóan jól láthatóan jelzik a felhajtókon, hogy melyik irányba tartanak.

A rendőrök feltételezik, hogy az autóban utazó férfiak horgászni indulhattak, mivel a kocsiban horgászfelszerelések voltak.

A baleset körülményeit szakértők bevonásával vizsgálja a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya. A vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a balesetet okozó gépkocsivezető fogyasztott-e alkoholt, illetve más, a vezetésre hátrányosan ható szert, illetve hol hajtott fel a forgalommal szemben az autópályára.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
R. Szabó Ágnes, a Fejér Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást