Segítség Japánnak: több mint 42,5 ezren hívták eddig az adományvonalat

Infostart
2011. március 30. 11:49
Az Ökumenikus Segélyszervezet és a hazai telekommunikációs cégek összefogásának köszönhetően március 23-tól ismét hívható a 1749-es segélyvonal.

Az Invitel, a Magyar Telekom (T-Home, T-Mobile), a Telenor, a UPC és a Vodafone hálózatából a 1749-es segélyvonal hívásával, vagy a JAPAN szó elküldésével sms-enként 200 forintnyi támogatást lehet eljuttatni a japán földrengés károsultjainak megsegítésére.

Lehel László a Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy az öt nap alatt összegyűlt 8.510.200 forint negyvenkétezer ötszázötvenegy hívásnak köszönhető.

"A hazai legnagyobb távközlési cégek gyors reagálásnak köszönhetően a 1749-es szám felhívásával a magyar emberek egy nagyon egyszerű módon fejezhetik ki szolidaritásukat a japán embertársaink iránt. Erre kérek most mindenkit! A Segélyszervezet mindig is törekszik arra, hogy a nemzetközi humanitárius és fejlesztési munkája során átlátható, egyértelműen beazonosítható és szakmailag indokolt segítséget tudjon nyújtani. Így történik ebben az esetben is mivel egy a katasztrófa során összedőlt iskola újjáépítését kívánjuk megvalósítani a magyar nép adományából."

Az Ökumenikus Segélyszervezet a beérkező adományok teljes összegét megkapja, a telekommunikációs szolgáltatók semmilyen külön díjat nem számolnak fel az sms-ek, illetve hívások után.