Navracsics: nem az alkotmányban lenne a helye a bírák nyugdíjkorhatárának

InfoRádió / MTI
2011. március 30. 18:44
Nem az alkotmányban, hanem a sarkalatos, kétharmados törvényekben kellene meghatározni a bírák nyugdíjba vonulási korhatárát - mondta újságírói kérdésre a közigazgatási és igazságügyi miniszter szerdán Tatabányán.

"Általánossá szeretnénk tenni, hogy az öregségi nyugdíj valóban nyugdíjba vonulási lehetőséget jelentsen mindenki számára és ahogyan a fegyveres testületeknél a korengedményes nyugdíjat meg kívánjuk szüntetni, úgy más foglalkozási csoportoknál is felül akarjuk vizsgálni a nyugdíjba vonulási határidőt" - tette hozzá Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes.

A politikus elmondta, hogy a kormányhivatalok és a kormányablakok úgy tűnik, eddig kiállták a próbát. Március 16-tól a kedvezményes honosítási eljárással bővült az ügyintézés köre és visszajelzések szerint a második hét végén már kétszáznál több embernek segítettek a magyar állampolgárság kedvezményes megszerzésében.

A helyi sajátosságokról szólva a miniszter megemlítette, hogy Tatabányán nehezen megközelíthető helyre került a kormányablak, ezért már keresik a lehetőséget, hogyan lehetne jobb helyre költöztetni a hivatalt.