"Bajnai Gordon komoly jelöltté válhat a baloldalon"

Infostart
2011. március 30. 11:05
Gyucsány Ferenc volt kormányfő elsőként nézett szembe a ténnyel, hogy az ellenzéki politikusok közül ma senki nem tudná megverni Orbán Viktor miniszterelnököt a választásokon - mondta az InfoRádiónak Nagy Attila Tibor, a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője. A politológus hozzátette: Bajnai Gordon nevét sem véletlenül említette Gyurcsány Ferenc az Aréna című műsorban.

Gyurcsány Ferenc reálpolitikusként nyilvánult meg az InfoRádió Aréna című műsorában, szembenéz azokkal a realitásokkal, hogy egyelőre sem ő, sem más nem lenne képes legyőzni Orbán Viktor kormányfőt - közölte a Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője. Nagy Attila Tibor kiemelte: ezt eddig ilyen nyíltan sem Mesterházy Attila pártelnök, sem más ellenzéki politikus nem ismerte el.

A volt kormányfő Bajnai Gordonról is beszélt az interjúban. A politológus erről azt mondta: a 2010-ben távozott miniszterelnök hosszabb távon komoly jelöltté válhat a baloldalon belül, olyanná, aki a balközép réteget meg tudja szólítani. Bajnai Gordon nem lépett vissza teljesen a politikától, egy alapítványt működtet, amely a kormánya hagyományát igyekszik ápolni - emlékeztetett.

Nagy Attila Tibor szerint az interjúból is kiderült, hogy folyik a hatalmi harc az MSZP-n belül. Az ellentéteket nehéz lesz összeegyeztetni, ez pedig tovább akadályozhatja a párt egységét és hatékony cselekvőképességét - tette hozzá.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást