Most már az alkotmányozási kérdőív is hivatkozási pont lehet

Infostart
2011. március 29. 15:47
Az új alaptörvény legitimációját akarta növelni a Fidesz-KDNP a kiküldött kérdőívekkel - mondta a Nézőpont Intézet elemzője az InfoRádiónak. Szomszéd Orsolya úgy látja, azokat, akik népszavazást szeretnének, nem nyugtatja meg az, hogy 920 ezren visszaküldték a kérdőívet.

Orbán Viktor számára az alkotmányozási kérdőív egy olyan eszköz, amellyel folyamatosan fel tudja mutatni a mögötte és kormánya mögötti támogatottságot - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet elemzője, hozzátéve: a miniszterelnöknek most már nemcsak a kétharmad, hanem a kérdőív is hivatkozási pont lehet.

Szomszéd Orsolya azonban hozzátette: természetesen a kérdőív nem helyettesítheti és válthatja ki a népszavazás intézményét. Azokat, akik referendumot szeretnének az új alkotmányról, nem fogja megnyugtatni, hogy több mint 900 ezren küldték vissza a kérdőívet.

Ennek a kezdeményezésnek elsősorban tematizációs célja volt, hiszen a Fidesz így ráirányíthatja azokra a kérdésekre a figyelmet, amelyeket fontosnak tart - emelte ki az elemző.

Hanganyag: Windisch Judit


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Szomszéd Orsolya, Nézõpont Intézet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást