Viszik a bankok a luxusszállót? - Hetilapszemle

Infostart
2011. március 24. 11:23
A Figyelő arról ír, hogy gyakorlatilag készen van, mégsem üzemel a Rácz Hotel & Thermal Spa. A Heti Válasz beszámolója szerint visszakérnénk Ausztriától a Bocskai-koronát.

A Figyelő arról ír, hogy gyakorlatilag készen van, mégsem üzemel a Rácz Hotel & Thermal Spa, mert nem tud megegyezni egymással a szálloda- és fürdőkomplexumot közösen birtokló magáncég és főváros. Nagyjából egyéves időhúzás után a megegyezés már nem sokáig halogatható, mert a finanszírozó bankok lassan elviszik a luxusszállodát, amely bevételt még nem termel, költségei viszont annál vaskosabbak.

A Heti Válasz arról számol be, hogy Szőcs Géza kulturális államtitkár elárulta: a kormány több tagja - köztük ő is - vissza akarja hozatni Bécsből a Hofburg kincstárban őrzött Bocskai-koronát, és Debrecenben szeretné elhelyezni. A kincs szerinte fontos nemzeti jelkép az erdélyi magyarság számára. A korona nemzetközi jogi státusza majdnem száz éve vitás, jelképként pedig négyszáz éve is legfeljebb félig-meddig érezhettük magunkénak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást