Mire készül Bajnai Gordon?

Infostart
2011. március 24. 13:10
Hamarosan elkezdheti a tényleges munkát a Bajnai Gordon volt miniszterelnök által létrehozott alapítvány. A tervek szerint átfogó, köz-szakpolitikai koncepciókkal állnak elő.

Az alapítvány hamarosan beindul, de ettől Bajnai Gordon volt miniszterelnök még nem tér vissza a politikába - mondta a szervezet munkáját jól ismerő forrás.

Bajnai Gordon tehát tartja magát ahhoz, amit annak idején mondott, vagyis, hogy csak egy évre vállalja a kormányfőséget. Ezt - több más mellett - a TV2-nek nyilatkozta Bajnai Gordon, 2009 szeptemberében.

Hiába kerülne elő a neve esetleg jövőre az MSZP-ben - hangsúlyozta forrásunk korábban. Akkor lesz elnökválasztás, és volt olyan MSZP-s politikus, aki nem zárta ki, hogy ha egy esetleges Mesterházy - Gyurcsány összecsapás döntetlen lenne, Bajnait keresnék meg.

A volt miniszterelnök a Haza és Haladás elnevezésű közpolitikai alapítvány "gondozása" mellett tanít, előadásokat tart gazdaságpolitikáról és az unióról.

Az alapítvány tavaly év végén jött létre. A munkatervét hamarosan elfogadhatják. Reformprogramokat készítenek majd, például átfogó javaslattal állhatnak elő a foglalkoztatatás helyzetének javításával, vagy az önkormányzati rendszerrel kapcsolatban.

Állandó gárda nincs, a különböző területekhez kérnek majd fel szakértőket a munkára. Várható egyébként az is, hogy konkrét törvénymódosító javaslatokat is letesznek az asztalra - hátha vevő lesz rá valaki.

Forrásunk hangsúlyozta: a pártokhoz nincs közük - például ez nem az MSZP alapítványa, köz- és nem pártpolitika.

Az alapítvány kuratóriumának elnöke, Hegedűs Dóra korábban arról beszélt, a hatalom mindenkori gyakorlóira akarnak hatni, a mindenkori kormányzat munkáját akarják segíteni. Hegedűs Dóra egyébként Bajnai Gordon kabinetfőnöke volt.

A kuratórium tagja még Szigetvári Viktor, az MSZP volt kampányfőnöke és Tordai Csaba korábbi államtitkár. A felügyelőbizottság elnöke Oszkó Péter korábbi pénzügyminiszter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást