Új Széchenyi-terv: Száz pályázat száz nap alatt? - lapszemle

Infostart
2010. december 13. 06:53
Felfokozott várakozás előzi meg a pályázók körében az Új Széchenyi-terv támogatási konstrukcióinak január közepére ígért meghirdetését - olvasható a Világgazdaságban. A Magyar Nemzet kapcsolatot talált Andor László, az unió szocialista magyar biztosa, és az afganisztáni választási csalással megvádolt Katona Magda alapítványa között. Válogatás a reggeli lapokból.

Andor László és az afgán botrány - olvasható a Magyar Nemzetben. A lap cikke azt írjam hogy az unió szocialista magyar biztosa is tagja az afganisztáni választási csalással megvádolt Katona Magda alapítványának. Az Afganisztánért Alapítvány létrehozásában a bírósági iratok szerint részt vett Krausz Tamás marxista történész is, aki régi kapcsolatokat ápol az európai biztossal.

Száz pályázat száz nap alatt? - teszi fel a kérdést a Világgazdaság. Felfokozott várakozás előzi meg a pályázók körében az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) támogatási konstrukcióinak január közepére ígért meghirdetését. Ugyanakkor előzetesen már sok mindent elárulnak a forráslehetőségekről az egyes operatív programok 2011-13-as akciótervei, amelyek egyeztetése szerdán fejeződik be. A Világgazdaság értesülése szerint 60-100 pályázati kiírást tesz közzé a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) az év első hónapjaiban, s összesen csaknem kétszáz felhívást tippelnek 2011-re a jól értesültek.

Az akác telepítéséért, vágásáért egyaránt támogatás jár - írja a Népszabadság. A kormányhoz fordul egy Somogy megyei civil szervezet, azt kérve, tegyenek rendet a természetvédelemről szóló pályázatok, állami támogatások mind kuszább rendszerében. A természetvédőknél az verte ki a biztosítékot, hogy amíg ők uniós pénzből irtották a nem őshonos akácot, addig mások állami támogatással telepítették azt.

Elárasztották a netet a közösségi vásárlói szájtok - írja az index.hu. Néhány hónapon belül a sokadik közösségi vásárlós oldal indult Magyarországon. Ezek némelyikét külföldi befektető üzemelteti, de vannak magyar kezdeményezések is. Akad, amelyik már hónapok óta megy, és olyan is, amely alig egy hónapos. Az a közös bennük, hogy a Groupon példáját próbálják ide átültetni, valamint hogy a csoportos vásárlással elérhető mennyiségi kedvezményekre épülnek.

Újabb infrastruktúra-fejlesztés elszámolását vitatja az Európai Bizottság - írja a Napi Gazdaság. Az EB azért indított hazánk ellen eljárást, mert vita kerekedett a támogatások áfabeli elszámolásáról. Az autópálya-beruházás után most egy vasúti fejlesztés nem tetszik a testületnek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle 1.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2.
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást