Pősze: Rasszista káoszpárt a Jobbik

Infostart
2010. december 13. 15:30
Pősze Lajos rasszista káoszpártnak tartja a Jobbikot, amely kizárta őt az országgyűlési képviselőcsoportjából.

Pősze Lajos nem tudja, pontosan miért zárták ki a Jobbik országgyűlési képviselőcsoportjából. Szerinte minden normális párton belül vannak véleménykülönbségek.

Felidézte, hogy őt a szakmai program megalkotására hívták a pártba. "Addig lapítottak és engedelmeskedtek, de utána nagy szája lett az elnökségnek" - fogalmazott az immár független képviselő.

Hozzátette: nem mond le, sőt kikéri magának, hogy eleget tegyen egy "anarchista káoszpártot vezető elnökség megalapozatlan és ostoba kéréseinek", mert erre "sosem esküdött fel".

Úgy véli, hogy azért zárták ki, mert nem volt hajlandó "bolsevik fegyelemmel tűnni a Jobbik rasszista és anarchista kommunikációját", a vidéki pártszervezetek felszámolását, valamint a stílus és az értékrend követhetetlenné válását. "Egyetlen párt sem lehet iszlámhívő és Európa-ellenes, miközben kettős kereszteket döfköd a földbe" - fogalmazott az InfoRádiónak Pősze Lajos.

Az általa többször bírált Magyar Gárdával összefüggésben rámutatott, hogy ha mindegyik pártnak lenne ilyen szervezete, akkor az polgárháborúhoz vezetne, ezért szerinte a gárdamozgalmakat állami vagy és önkormányzati felügyelet alá kell rendelni.

Kifogásolta azt is, hogy a Jobbik politikáját és kommunikációját gyakran olyanok alakítják, akik nem tagjai a pártnak, és megpróbálják különböző - például az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt másodfokon elítélt Budaházy György érdekében szervezett - tömegrendezvényekre "elrángatni" a Jobbik országgyűlési képviselőit.

Pősze Lajos egyelőre nem tudja, hogy hat hónapos függetlensége után kéri-e a felvételét valamelyik parlamenti frakcióba. Valószínűnek tartja, hogy a pártból is kizárják: ha nem akkor, önként kilép.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást