Az LMP szerint dilettáns, felelőtlen és álszent a kormány

Infostart
2010. december 13. 17:12
Végleg bebizonyosodott, hogy a kormány dilettáns, felelőtlen és álszent - az LMP országgyűlési képviselője, Scheiring Gábor kommentálta így a nyugdíjreformot. A legkisebb ellenzéki párt politikusa a sajtótájékoztatóján felszólította a kormányt, hogy vonja vissza a magán-nyugdíjpénztári befizetések állami elvonását lehetővé tevő törvényjavaslatot, és az Országgyűlés érdemi előkészítő munkával alkosson meg egy fenntartható nyugdíjrendszert.

Scheiring Gábor szerint a kormány álszent, mert a Fidesz nem erre kapott felhatalmazást a választóktól, sőt ennek az ellenkezőjét, vagyis a magánnyugdíjpénztárak megvédését ígérte, mi több: küzdött az államadósságot növelő 14. havi nyugdíjért. Ehelyett most szétveri a kasszákat és bevezeti a kétpilléres nyugdíjrendszert - mutatott rá az ellenzéki politikus.

A kormány dilettáns is - folytatta a képviselő -, mert kapkod, hiszen nem várja meg, amíg Lengyelország javaslatára lehetővé válik, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetések ne növeljék a költségvetési hiányt.

Továbbá felelőtlen a kormány az LMP szerint, mert nincs garancia arra, hogy a magán-nyugdíjpénztári befizetéseket ne dologi kiadásokra költsék. Ezt csak a Lehet Más a Politika módosító javaslatai akadályozhatták volna meg, de azokat a kétharmados kormánytöbbség leszavazta - közölte a képviselő, aki szerint a kormány megzsarolta az állampolgárokat, és egy átlátható, fenntartható nyugdíjrendszer megalkotása helyett csak ködös, homályos ígéreteket ad.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást