Szanyi: "Egyetértek Gyurcsány törekvéseivel, ha ezeket másik pártban fejti ki"

Infostart
2010. december 9. 18:13
Tovább éleződik a Gyurcsány Ferenc és Szanyi Tibor közötti ellentét. Az MSZP újlipótvárosi képviselője szerint a korábbi miniszterelnök-pártelnök ideológiai bázisa gyökeresen eltér a szocialista pártétól. Ezért jobb lenne, ha más pártban folytatná a politizálást - közölte az Index.

AzIndex internetes portál így idézi Szanyi Tibor kommentjét, amit blogjának december 5-i, Észhez, magyar! című bejegyzéséhez írt: "Gyurcsány Ferenc törekvéseivel szinte maradéktalanul egyet fogok érteni, amennyiben ezeket egy másik pártban fejti ki. Egy szocialista pártnak azonban szerintem sem lehet gyökeresen eltérő ideológiai bázisú belső "színezéke".

A jelenlegi fülkeforradalmi diktátorok letörésében persze kiváló szövetségesek lehetnek mindazok, akik akár liberálisok, akár mérsékelt konzervatívok, ámde demokraták. Még egyértelműbben: örülök, ha jó szomszédaim vannak, de ez még nem ok arra, hogy társbérletbe bonyolódjunk. :)))"

A bejegyzésben Szanyi árnyékkormány létrehozását sürgeti, "amely belülre és kívülre egyaránt világos jelzés lehet arra nézvést, hogy van alternatív megoldása a momentán ránk szakadt bumfordi országimázsnak".

"Bár vannak közös céljai a szocialistáknak a Gyurcsány által képviselt politikával - mondta Szanyi Tibor -, a párt napi működésében azonban a világnézeti különbségek inkább problémaként jelentkeznek". A szocialisták elnökségi tagja szerint Gyurcsánynak és követőinek van helye a demokratikus ellenzék soraiban, de inkább a "párt szövetségi rendszerében" - idézi az Index a Magyar Nemzetnek a konfliktusról nyilatkozó Szanyi Tibort.