Rendőrök járőröznek egy székesfehérvári szakképző iskolánál

Infostart
2010. december 8. 05:55
Polt Péternek déja vu érzése volt. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adta bérbe a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet épületét a Bolondok Haza címmel meghirdetett összművészeti fesztiválhoz. A rendőröknek kell járőrözniük egy székesfehérvári szakképző iskolánál. Információk, témák a ma reggeli lapokból és az internetes portálokról.

Polt Péterrel közöl interjút a Népszabadság. Mint mondta: neki is déja vu érzése volt, amikor az ellenzék pártjai ugyanazokat az érveket sorolták fel a személye ellen most, mint 2000-ben, amikor először választották legfőbb ügyésszé. Akkor sem, most sem tartja érvnek a kinevezésével szemben, hogy egykoron Fidesz-tag volt. Polt Péter egyebek mellett arról beszélt, teljesen mindegy, milyen elvárásaik vannak a pártoknak az ügyészséggel szemben, ők a törvények szelleme és betűje szerint teszik a dolgukat.

A Magyar Nemzet úgy értesült: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő adta bérbe a volt Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet épületét a Bolondok Haza címmel meghirdetett összművészeti fesztiválhoz és éjszakai zenés-táncos partihoz. A hivatal belső vizsgálatot indított.

Az Index arról ír, hogy a rendőröknek kell járőrözniük egy székesfehérvári szakképző iskolánál, mert a felzárkóztató osztály diákjai közül néhányan rendkívül agresszívak a tanárokkal és egymással is összeverekedtek. A helyzetet roma mentorokkal próbálták enyhíteni, de az egyik mentort az iskola előtt megütötték.

Megvenné az állam a szükségtározókhoz a földeket - írja a Napi Gazdaság. A lap úgy értesült: 2012-től újra az államhoz kerülhet az önkormányzatoktól a belvízvédekezés. A tartósan belvizes területek hasznosítását megfelelő kompenzáció mellett a művelési ág változtatásával oldaná meg a szakminisztérium.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy bár a közterületi reklámfelületeken tavaly is harmadával esett a reklámköltés, a nemzeti fejlesztési miniszter által beterjesztett törvényjavaslat tovább szűkítené az ügynökségek mozgásterét. Felszámolnák például az autópályák mentén az óriásplakátokat, de a városi felületekből is jóval kevesebbet engedélyeznének. Az ágazati szövetség becslése szerint a javaslat három-ötezer hirdetőfelületet szüntetne meg.

A penzcentrum.hu a rokkantnyugdíj melletti munkavállalás szabályait összegzi.
Címek a lapokból: -"Büszke vagyok." - interjú Polt Péter régi-új legfőbb ügyésszel -Szimulátorokkal a visszaélések ellen -Rendőrök tartják fenn a rendet egy fehérvári szakiskolában A lapokból Gál Ildikó válogatott.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást