Mikulásból a tejcsokist, szaloncukorból pedig még mindig a zselést választják a legtöbben, és míg az előbbi kiválasztásánál a minőség a döntő szempont, az utóbbinál az is sokat nyom a latban, hogy illik-e a csomagolás színe a karácsonyfadíszekhez - mondta az InfoRádiónak a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke.
Csokoládémikulásból évente átlagosan 720 tonna fogy, ez fejenként hét dekagrammot, egy-két figurát jelent. Szaloncukorból jóval többet viszünk haza, 4,5-5 ezer tonnát, azaz háztartásonként másfél kilogrammnyit - tette hozzá Sánta Sándor.
A citrusos ízesítésű zselés szaloncukrok mellett kelendő még a vajkaramellás, a kókuszos és a marcipános, de a gyártók évről évre előállnak valami újdonsággal, és válogatásokat is piacra dobnak - fűzte hozzá az édességgyártók szövetségének elnöke.
Hanganyag: Kaputa Júlia