Még mindig a zselés szaloncukor a menő

Infostart
2010. december 6. 17:00
Csokoládémikulásból egy-két darabot fogyasztunk, szaloncukorból pedig háztartásonként másfél kilogrammot vásárolunk karácsony előtt - mondta az InfoRádiónak a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke. Sánta Sándor hozzátette: a magyarok inkább a tej-, mint az étcsokoládét keresik, a szaloncukrok közül pedig hagyományosan a zselés a legnépszerűbb.

Mikulásból a tejcsokist, szaloncukorból pedig még mindig a zselést választják a legtöbben, és míg az előbbi kiválasztásánál a minőség a döntő szempont, az utóbbinál az is sokat nyom a latban, hogy illik-e a csomagolás színe a karácsonyfadíszekhez - mondta az InfoRádiónak a Magyar Édességgyártók Szövetségének elnöke.

Csokoládémikulásból évente átlagosan 720 tonna fogy, ez fejenként hét dekagrammot, egy-két figurát jelent. Szaloncukorból jóval többet viszünk haza, 4,5-5 ezer tonnát, azaz háztartásonként másfél kilogrammnyit - tette hozzá Sánta Sándor.

A citrusos ízesítésű zselés szaloncukrok mellett kelendő még a vajkaramellás, a kókuszos és a marcipános, de a gyártók évről évre előállnak valami újdonsággal, és válogatásokat is piacra dobnak - fűzte hozzá az édességgyártók szövetségének elnöke.

Hanganyag: Kaputa Júlia


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást