Ragaszkodna a sávos szja-hoz az MSZP

Infostart
2010. december 1. 11:43
Az önkormányzati szférát tekintve nincs különbség a 2011-es és a 2010-es költségvetés között, de a helyhatóságok kevesebb pénzt kapnak - mondta Tóth József szocialista képviselő. Hozzátette: számításaik szerint több mint 80 milliárd forinttal kevesebb jut az önkormányzatoknak jövőre.

A jövő évi költségvetés finanszírozási rendszere a 2010-es utánzata - mondta meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva Tóth József szocialista országgyűlési képviselő a büdzsé önkormányzati fejezetéről tartott sajtótájékoztatóján az Országgyűlésben.

Hozzátette: számításaik szerint jövőre hat százalékkal, tehát mintegy 86 milliárd forinttal jut kevesebb az önkormányzatoknak, ráadásul olyan területeken, amelyek az embereket közvetlenül érintik, például a szociális ágazatban, vagy a közfoglalkoztatás területén.

A képviselő hangsúlyozta: 769 milliárddal növelhetnék meg a bevételeket azzal a szocialista javaslattal, amely sávosan tartaná a személyi jövedelemadó rendszert, tehát öt millió forintig 16 százalékos, afölött pedig 32 százalékos lenne az szja. Ebből növelnék például a közfoglalkoztatásra juttatható és a lakástámogatási forrásokat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást