A Jobbik sokallja a kormányzati portál árát

Infostart
2010. december 1. 15:02
A Jobbik sokallja a költségvetésben a kormány.hu portálra elkülönített 185 millió forintot. A kormányzat azzal védekezik, hogy jövőre a teljes online kommunikációt ebből az összegből finanszírozzák.

 Zagyva György Gyula a Jobbik országgyűlési képviselője szerint a Gyurcsány-kormány útjára lép az Orbán-kabinet azzal, hogy a jövő évi költségvetésben 185 millió forintot különítettek el a kormány.hu létrehozására és üzemeltetésére. A képviselő emlékeztetett a 200 millió forintból, 2008-ban létrehozott kormanyszvovivo.hu miatti ellenzéki felháborodásra.

Zagyva György Gyula a kormány.hu létrehozásának szükségességét nem vitatta, de véleménye szerint a holnap létrehozását 15 millió forintból meg lehetne oldani. "Ez egyértelműen lenyúlás szagú, én azt is sejtem a háttérben, hogy itt valami rejtett támogatás van valakinek ezen keresztül oda juttatva" - mondta.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közleményben reagált Zagyva György Gyula nyilatkozatára. Eszerint jövő év elején megszűnnek a minisztériumi honlapok, a kormányszóvivő.hu és a jelenleg kormány.hu címen elérhető oldal is. A 185 millió forintból a teljes jövő évi online kormányzati kommunikációt finanszírozzák.

A kormány.hu cím alatt található új portál a Miniszterelnökség és a minisztériumok anyagait egy helyen, egységes szerkezetben és közös domain név alatt teszi elérhetővé a látogatók számára, illetve új szolgáltatásokat is fog tartalmazni. Létrehozására a közlemény szerint a megváltozott kormányzati struktúra, a korábbi minisztériumi honlapok alacsony általános színvonala és pazarló működtetésük megszüntetése miatt van szükség.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást