Az MSZP kivonulni készül a parlamenti ülésteremből

InfoRádió / MTI
2010. november 29. 13:10
Nem vesz részt a magán-nyugdíjpénztári változásokról szóló törvényjavaslatok parlamenti vitájában az MSZP. Az ellenzéki párt frakcióvezetője a képviselőcsoport döntését indokolva úgy fogalmazott: azért vonulnak ki az ülésteremből, mert nem kívánnak asszisztálni az emberek megzsarolásához.

Mesterházy Attila a Parlament piros társalgójában, a szocialista képviselő-csoport több tagjának társaságában állt az újságírók elé. A hátsó sorban ott volt Gyurcsány Ferenc volt kormányfő és pártelnök, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának vezetője is.

A szocialisták azért nem vesznek részt a vitában, mert nem akarnak bűntársak lenni hárommillió ember kifosztásában - közölte Mesterházy Attila. A politikus szerint a kormány "sunyi módon" hétfő éjjelre, tehát bőven a parlamenti tv-s közvetítés utánra időzítette a magán-nyugdíjpénztári befizetésekről szóló döntés megtárgyalását.

Az MSZP arra kéri az Alkotmánybíróságot, hogy ne menjen téli szünetre, hanem január 31-ig határozzon a nyugdíjjal összefüggő beadványokról.

Az ellenzéki párt kormányra kerülése esetén pedig kárpótolja az embereket; ennek kidolgozására az MSZP politikusaiból és szakértőiből létrehozandó Nyugdíj Kerekasztal kap megbízást - tette hozzá a pártelnök.

Az MSZP a jövőben sem asszisztál olyan ügyekhez, amelyekben a kormány tettestársakat keres egy bűncselekményhez, tehát a szocialista képviselők törvényjavaslat részletes vitájában és szavazásában sem vesznek részt, viszont élnek a parlamenten kívüli politizálás eszközeivel - jelentette ki Mesterházy Attila.