Riasztást adtak ki a havazás miatt

InfoRádió / MTI
2010. november 27. 06:09
Hó alatt van szinte az egész ország. A fővárosban péntek este 11 óra körül kezdődött a néhol intenzív havazás. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a Közép- és Nyugat-Dunántúlra, ahol - elsősorban a Bakony térségében - hófúvás is várható. A havazás miatt az ország több vasútvonalán is 10-25 perc közötti késésekre kell számítani. Legjelentősebb, átlagosan 20-25 perces késés a Budapest-Hatvan -Miskolc vonalon és a Budapest-Vácrátót-Vác vonalon tapasztalható.

A fővárosban a budai hegyvidéken már több mint 20, a pesti oldalon 6-10 centiméter hó hullott. Szombaton kora reggel is esett, de a havazás erőssége csökkent. A közterület-fenntartó 94 munkagéppel takarítja a fő közlekedési útvonalakat, hidakat, felüljárókat, és fontosabb csomópontokat. A társaság arra kéri a magánház tulajdonosokat és a társasházak üzemeltetőit, hogy az ingatlanjaikhoz tartozó járdákat tisztítsák meg a hótól és a havat ne az úttestre tolják. A cég hómunkásokat vesz nappali munkavégzésre a reggel 6 és délután 2 óra közötti időszakra. A hólapátolásért nettó 3350 forintot fizetnek. 

A fővárosban rendben elindultak a BKV járatai valamennyi vonalon - közölte a társaság fődiszpécsere.

Az ország több pontján is havazik. A Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság közölte: az M7-es autópályán több helyen is kamionok akadtak el hajnalban. Az Országos Meteorológiai Szolgálat citromsárga riasztást adott ki a közép és nyugat Dunántúlra, mert napközben gyenge hófúvás várható.
A hóval borított Magyarországról itt láthat fényképeket.
Az Északi-középhegységben és északkeleten a déli órákig csökkenő intenzitással és csökkenő területen további néhány centiméter friss hóréteg kialakulása várható - írja az Időkép. A Dunántúl felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet és kisüthet a Nap, 400 m alatt olvadásra lehet számítani.